//Naše vrednote
Naše vrednote2018-03-02T10:32:59+00:00

Čudežna narava, ki razkriva edinstveno lepoto vsake ženske.
Ker naravi veliko dolgujemo, se Laboratorij Nuxe zavezuje k spoštovanju varnostne lestvice, k ohranjanju lepot narave, pa tudi k ohranjanju lepote žensk.
Naše zaveze
naravi
Ekološko izdelani lončki

Z ekološko izdelavo ekskluzivnih lončkov zmanjšujemo vpliv na okolje. S tem omogočamo, da se vsako leto prihrani količina vode, ki jo Francoz porabi v 41-ih letih(1), da se ohrani 1404 dreves(2) in zmanjša količina izpustov pri avtu, ki je enaka izpustu avta, ki se pelje 170-krat okoli sveta(3).

Črnilo na rastlinski osnovi

Za embalažo in brošure uporabljamo črnilo na rastlinski osnovi in papir, ki izhaja iz trajnostno upravljanih gozdov.

Recikliranje odpadkov

Zmanjševanje in upravljanje recikliranja potekata v skladu z naravo odpadkov.

Biološko razgradljivi izdelki

Kolikor je mogoče, optimiziramo biološko razgradljivost izdelkov.

Biotska raznolikost

Trudimo se varovati okolje in v osrčju Vogezov vlagamo v zaščito čebel in sponzoriramo čebelje panje, zaščitene pred pesticidi.

Sponzorstvo

Podpiramo namestitev postaj za proizvajanje vode v Kambodži in spremljamo raziskovalne projekte o izboljšanju kakovosti vode s projektom 1001 fontaines.

Okolju prijazne
aktivne sestavine
Olje makadamije

Oreščke makadamije pridobivamo predvsem iz Gvatemale. Naš dobavitelj v tej regiji se pri lokalni skupnosti zavzema in izvaja ukrepe, ki omogočajo izboljšanje dostopnosti do zdravstvenega varstva, izobrazbe ter pitne vode. Olje makadamije je prisotno v številnih izdelkih Nuxe, med drugimi tudi v suhem olju Huile Prodigieuse®.

Hijaluronska kiselina
Hialuronska kislina

V naših izdelkih uporabljamo 100% naravno hialuronsko kislino.
Odpadki, ki nastanejo pri proizvodnji, so obdelani v čistilni napravi in nato reciklirani v vodo, razlito v bližini. Prisotna je v številnih izdelkih Nuxe, med drugimi tudi v Nuxellence®.

Bi-floralne stanice šafrana i bugenvilije
Bi-cvetlične celice žafrana in bugenvilije

Naše celice pridobivamo s popolnoma ekološkim postopkom, za katerega je potrebna le majhna količina rastlin, s čimer se izognemo njihovemu uničenju. Prisotne so v liniji izdelkov Nuxuriance® Ultra.

Oleoaktivni ekstrakt dnevnog ljiljana
Oleoaktiv iz enodnevne lilije

Uporabljamo ekološki postopek ekstrakcije z oljem. Ne uporabljamo topil ali kemikalij, s čimer prispevamo k ohranjanju okolja. Oleoaktiv iz enodnevne lilije je prisoten v liniji izdelkov Merveillance® expert.

Naše zaveze ženskam
Nuxe se zavzema, da bi vsaka ženska izgledala in se počutila lepa, svoje izdelke pa oblikuje spretno in z visokimi standardi. Ne uporabljamo parabenov, mineralnih olj, živalskih sestavin(4) in plastičnih mikrodelcev(5). Zagotavljamo, da so naši izdelki kakovostni, narejeni v Franciji, da niso testirani na živalih in so v skladu s trenutno veljavno zakonodajo.
(1) Povprečno francosko gospodinjstvo porabi 137 litrov vode na dan. Vir http://planetoscope.com/consommation-eau/243-litres-d-eau-consommes-par-un-francais.html.
(2) Predpostavlja se, da je potrebnih 20 dreves za izdelavo 1t kartona: http://www.ecoresponsabilite.ademe.fr/n/les-enjeux-du-papier/n:290.
(3) Domači dejavniki emisijskih faktorjev glede na vrsto poti, ki jo opravi na km (metropola) v gramih ekvivalenten ogljiku v »mešanem« ciklu = 69.9 geqCO2. Ravnovesje ogljika. Priročnik o emisijskih faktorjih. V5.2007.
(4) Razen izdelki s sestavinami iz čebelnjakov.
(5) Pri izdelkih, ki se izpirajo.

Spoznajte filozofijo, ki se skriva za zavezami