S pravo anti-age kremo so leta le številka

Življenjsko obdobje, ki je zelo težko za vsako žensko, tako psihično kot fizično, je menopavza. Prihaja do opaznih hormonskih sprememb, ki naše telo naredijo enostavno drugačno. Na žalost tudi naša koža pri tem nima nikakršnih privilegijev.

Koža se v menopavzi bistveno spremeni. Njena kakovost in odpornost na zunanje vplive postaja vse slabša. Koža izgubi svoj sijaj in postane pusta. Zaradi zmanjšanega tonusa mišic koža postaja vse manj elastična in čvrsta, upočasni se površinska obnova kože ter s tem naravna revitalizacija celic, zaradi česar je koža bolj izpostavljena staranju in nastanku vidnih gub.

Že od 25. leta naprej se pojavijo prvi znaki staranja. Po 40. letu pa ti postajajo vedno bolj vidni, medtem ko s prihodom v menopavzo na našem obrazu puščajo vse večje sledi. Iz njih je razvidno, kako smo kožo negovali tekom življenja.

NUXE ima za vas 5 preprostih nasvetov, s pomočjo katerih boste poskrbeli za vašo kožo v obdobju menopavze:

#1 Voda

Čarobna tekočina, ki jo moramo vsakodnevno zaužiti vsaj 8 kozarcev. Tako bomo koži pomagali pri revitalizaciji in ji povrnili vlago. Voda spodbudi cirkulacijo in pospeši izločanje škodljivih radikalov iz organizma ter s tem zmanjša zabuhlost obraza.

#2 Raznolika in zdrava prehrana

Najmanjši delež v prehrani morajo zavzemati ogljikovi hidrati, medtem ko mora večji delež pripadati beljakovinam in maščobam živalskega porekla. Pravilna kombinacija živil je ključ do uspeha. Tisto, kar nesemo v naša usta, se odraža tudi na našem obrazu.

#3 Fizična aktivnost

Po stresnem in napornem dnevu ni nič lepšega kot miren sprehod v naravi. Če imate štirinožnega prijatelja, se odpravite na bližnji hrib in uživajte v trenutku. Če ste ljubiteljica skupinskih vadb, pa se s prijateljicami odpravite na aerobiko ali obiščite fitnes. Spodbudite telo v akcijo!

#4 Izogibanje kozmetičnim izdelkom na alkoholni osnovi

Izdelki, ki vsebujejo alkohol, še dodatno izsušujejo že tako dehidrirano kožo žensk v srednjih letih. Obraz je potrebno čistiti z nežnimi micelarnimi vodicami in izdelki za čiščenje na naravni osnovi.

#5 Zbogom prevroča voda!

Pozabite na kopanje in umivanje s prevročo vodo! Prijetno topla voda je balzam za našo kožo. Ne bo je dodatno izsušila, niti ne povzročila pokanja kapilar! Hladnejša voda pa bo stimulirala cirkulacijo našega telesa.

Do mladostne kože v najlepši dobi!

2018-03-12T08:44:02+00:00

Komentirajte