//, Lepotni nasveti, Narava, Nega obraza, Nega telesa, Novice/Lepota in glamur za brezskrbno uživanje na soncu

Zaradi uničevanja zaščitne ozonske plasti iz leta v leto vse več UV žarkov doseže površino Zemlje. To je pojav, ki neposredno vpliva na povečanje akutnih težav s kožo, pa tudi na porast novih primerov kožnega raka. Zato je zaščita pred soncem izjemno pomembna.

Izpostavljenost UV žarkom se hitro odraža na naši koži, saj se škodljivi učinki sonca lahko pokažejo že po nekaj minutni izpostavitvi. Pri nekaterih ljudeh lahko pride do hiperpigmentacije, pri drugih do pordelosti in opeklin, lahko pa tudi do alergijske reakcije na sonce. Slednjih je v zadnjih desetih letih vse več.

Kar 80% znakov staranja kože povzročajo UV žarki, torej je UV sevanje eden izmed najvplivnejših dejavnikov za prezgodnje staranje kože ali fotostaranje. Ker UVA in UVB žarki prodrejo globoko v kožo, se poškodujejo elastinska in kolagenska vlakna, kar povzroči pospešeno staranje kože. Koža postane debela, rumenkasta, bolj suha, gube se poglobijo, primanjkuje ji elastičnosti in lahko se pojavi hiperpigmentacija ali v najslabšem primeru kožni rak. Dovolj zgovorno je že dejstvo, da če kože ne bi izpostavljali soncu, bi se ta začela starati šele po 50. letu.

Po drugi strani pa ima sonce številne pozitivne učinke – je bistveno za življenje na zemlji, deluje proti depresiji in izboljšuje naše počutje ter pomaga pri sintezi vitamina D (optimalna je 15- do 20-minutna izpostavljenost UV žarkom dnevno).

Vendar pa so lahko negativni učinki sonca zelo hudi, zato vedno zaščitite svojo kožo, ko je izpostavljena soncu. Koža je kot računalnik, vse si zapomni, na koncu pa nam izstavi račun. Imejte to vedno v mislih!

Kako zaščititi kožo pred škodljivimi sončnimi žarki?

Pred vami je kratek vodič z razlago temeljnih pojmov, ki so pomembni za razumevanje zaščite kože pred soncem, skupaj z nasveti za brezskrbno uživanje na soncu. Pazljivo preberite in bodite letošnje poletje na soncu brezskrbni in varno zaščiteni.

Kaj je SPF in kaj širok spekter zaščite?

SPF pomeni Sun Protection Factor oziroma faktor zaščite pred soncem. Nanaša se zgolj na zaščito pred UVB žarki, ki so odgovorni za porjavitev in povzročajo tudi sončne opekline. Širok spekter zaščite pa pomeni, da izdelek ščiti kožo tako pred UVA kot tudi pred UVB žarki, zato je najboljša izbira, ko gre za zaščito kože pred soncem.

Kaj so UVB žarki?

UVB žarki so visokoenergetski in najmočnejši opoldne. Sicer jih zaustavi steklo in oblaki, vendar kljub vsemu prodrejo do povrhnjice ali epidermisa. Odgovorni so za porjavitev in opekline,  poškodujejo DNK in prispevajo k razvoju kožnega raka. Zaščitni faktor (SPF) blokira UVB žarke in ščiti kožo pred njihovimi škodljivimi učinki.

SPF 15 denimo blokira 93 % UVB žarkov,  SPF 30 97 %, SPF 50 pa 98 %.

Višino zaščitnega faktorja moramo izbrati glede na fototip kože, letni čas in lokacijo, kjer se nahajmo. Višji zaščitni faktor podaljša varno sončenje, rezultat pa je zdrava koža.

Kaj so UVA žarki?

UVA žarki prodrejo globje v kožo in sicer do dermisa ali usnjice, kjer se nahajajo ključne komponente, ki narekujejo čvrstost (kolagen), elastičnost (elastin) in polnost naše kože. Prisotni so vse leto, tudi takrat, ko je oblačno.

Odgovorni so za napade prostih radikalov, prezgodnje staranje kože, alergijo na sonce, poškodbe oči in melanom.

NASVETI ZA NAJBOLJŠO ZAŠČITO PRED SONCEM

Lepa koža zahteva predanost

Poleg tega, da je potrebno izdelek z UVA in UVB filtri nanesti pol ure pred izpostavitvijo soncu, je priporočljivo, da se soncu izogibate med 11. in 16. uro. Ne pozabite, da morate nanose ponavljati vedno po kopanju, brisanju z brisačo in športni aktivnosti. Oči pa morate zaščititi s sončnimi očali.

Izdelek za zaščito kože pred soncem vedno izberemo glede na fototip kože, letni čas in lokacijo, kjer se nahajamo. Sredstvo je potrebno nanesti v dovolj bogatem sloju, saj le tako dosežemo željeno višino zaščite pred soncem. 

Pravilen nanos je 2 mg/cm2 kože, raziskave pa so pokazale, da ljudje nanašajo približno 0,5 mg/cm2,kar je absolutno premalo za optimalno zaščito. Višina zaščite se namreč pri preskromnem nanosu zmanjša za 20 do 50 % vrednosti navedenega SPF faktorja.

Glamurozna zaščita pred soncem, kot je še niste doživeli

Nuxe Sun linija je nastala na podlagi vseh sodobnih dognanj o zaščiti kože pred soncem, hkrati pa poskrbi, da uživamo ob uporabi teh izdelkov, da nam ti  izdelki predstavljajo poseben lepotni ritual, po katerem z veseljem posežemo.

NUXE Sun linija za zaščito kože pred soncem je kombinacija 4 skrbno izbranih filtrov, ki so izjemno učinkoviti in tolerantni, zato jih dobro prenašajo vsi tipi kože. Razmerja SPF/UVA izpolnjuje vse zakonske zahteve. Poleg tega pa izdelki vsebujejo tudi celično anti-age zaščito, ki temelji na treh močnih rastlinskih izvlečkih – izvlečki riža in rožmarina, rastlinski predhodnik DNK – in vitaminu E, ki preprečuje fotostaranje kože. To predstavljajo učinkovito zaščito pred prezgodnjim staranjem kože.

V Laboratoriju Nuxe so poskrbeli tudi za zaščito kože pred dehidracijo. Za to so izdelkom dodali tropsko rastlino – vodno hiacinto – ki je najhitreje rastoča rastlina, saj na dan zraste med 2 do 5 metrov.

Oranžno-bele cvetove, pridobljene z drevesa Kau Pe, ki prihaja s Havajev in ga zaradi njegovega rahlega in nežnega vonja imenujejo tudi »parfumsko drevo«, povezujejo z ljubeznijo, prijateljstvom in življenjem. Ti cvetovi so najbolj poznani po tem, ker se običajno nahajajo v havajskih venčkih. Ker so izjemno bogati s sladkorji, imajo pomirjujoče lastnosti in ščitijo kožo pred pregrevanjem.

Izdelki so vodoodporni, ne mašijo por ter ne vsebujejo alkohola, parabenov in mineralnih olj. Poleg tega pa, zahvaljujoč pudru iz naravnih rožičevih semen, zagotavljajo popolno, dolgotrajno in glamurozno zagorelost.

Pravo poslastico predstavlja tudi dišava sama, in sicer nas prevzamejo iskrive note sladke pomaranče in petitgrain-a, ki se prepletajo s čutnimi dotiki kokosa in tahitijskih gardenij, sončne note vanilije in mošusa pa nas popeljejo v oddaljene tropske kraje.

Več o NUXE SUN liniji, v katero se boste za vedno zaljubili >>

2018-07-23T23:18:24+00:00

Komentirajte