//, Nega telesa, Novice/Zakaj izbrati dišečo vodico?

Kako uživamo v dišavah! So prefinjene in nežne, a dovolj močne, da z njimi pošiljamo naša osebna sporočila. Psihologi pravijo, da so dišave eden izmed redkih simbolov, ki vzbudijo spomine, celo lažje kot vizualne stimulacije. Vedno se trudimo, da dišave izberemo priložnosti oziroma delu dneva primerno. Izbirati pa jih moramo tudi glede na letni čas.

Toplejši dnevi napoveduje vznemirljivo poletje. Prijetno, sončno, dišeče. Poleti koža ne tolerira težkih in močnih parfumov. Za lahke in dišeče užitke tekom celega dneva zato izbiramo osvežujoče dišeče vodice. V zadnjih letih so postale nepogrešljive v vsaki ženski torbici. Njihova naloga ni samo odišaviti, ampak tudi osvežiti in navlažiti.

So cenovno ugodnejše kot parfumi, kljub temu pa vam bodo nudile užitek, ki se mu boste z veseljem prepustile tekom celega leta, tudi pozimi, saj v svojih dišečih notah nosijo užitek sonca in morja ter dotik peščenih plaž. Vedno izberite dišečo vodico, ki ni fotosenzitivna, saj to pomeni, da na koži, ko je ta izpostavljena soncu, ne povzroča nobenih reakcij. Tako jo boste lahko brez strahu uporabljale tudi na plaži. Vodico razpršite po vsem telesu, od glave do pet, dišeč in samozavesten občutek pa vas bo tako spremljal cel dan.

7 trikov za popolno razvajanje z dišečimi vodicami

Hladna dišeča vodica za popoln užitek

Pred uporabo stekleničko dišeče vodice postavite v hladilnik. Pri naslednjem nanosu bo hladna dišeča vodica na vročem telesu pričarala popoln užitek.

Ste zagledali sorodno dušo?

Dišeče vodice so zelo praktičen in zapeljiv detajl, ki ne bo nikogar pustil ravnodušnega. Njihove dišeče note bodo vznemirile vašega izbranca, ve pa boste zablestele kot prave morske deklice.

Dišečo vodico razpršite po celem telesu

Dišečo vodico razpršite v zrak in se sprehodite skozi dišeč oblak, ki vas bo v celoti »oblekel« v njen slasten vonj. Nanesite jo na vrat in na notranji del zapestij, pa tudi za ušesi ter na notranjo stran komolcev in za koleni.

Ne podrgnite dišave, ko jo nanesete na predel zapestja

Ko nanesete dišečo vodico na predel zapestja, ni prav nobene potrebe, da podrgnete zapestji med seboj. Dišava namreč za to ne bo nič bolj močna, ampak ravno nasprotno.

Dišeče vodice pravilno hranite

Dišečih vodice ne shranjujte v kopalnici ter na toplih in svetlih mestih. Ob njihovem nakupu v lekarnah oziroma na drugih prodajnih mestih pa bodite pozorne, da ne stojijo neposredno pod svetlobo neonskih luči.

Suha koža – nedolgotrajnost dišave

Imate izrazito suho kožo? Verjemite, nobena dišave se ne bo dolgo obdržala na njej. Dišeča vodica že sama po sebi koži zagotovi hidracijo, še bolj učinkovit trik pa je, da najprej nanesete suho olje, čezenj pa razpršite dišečo vodico. Vonj bo na ta način močnejši in obstojnejši.

Testirajte dišavo

Ko izbirate dišečo vodico, jo nanesite na zapestje in notranjost roke. Tu je koža najtanjša, zato boste lahko dobile pravi vtis, ali je določen vonj prava izbira za vas. Enostavno se boste tudi prepričale, če ob uporabi dišeče vodice morebiti pride do kakršnekoli alergijske reakcije.

2018-06-04T10:03:15+00:00

Komentirajte