//, Narava, Nega obraza, Novice/Tonik za obraz – ga ne uporabljate?

Tonik bi moral biti del vaše vsakodnevne nege kože. Preverite, zakaj.

Tonik je korak v negi kože, ki se uporablja po čiščenju in pred nanosom kreme. Pred leti so ga priporočali za uporabo zato, ker je ponovno vzpostavil pH ravnovesje kože po uporabi trdega mila ali čistilca. Tovrstna sredstva namreč dvignejo naravni pH kože na raven, ki za kožo ni ugodna. Kljub temu, da so današnja čistilna sredstva za obraz precej bolj nežna, je uporaba tonika še vedno priporočljiva.

Tonik namreč s kože odstrani vse, kar je na njej ostalo po umivanju – vodni kamen, nečistoče, odmrle kožne celice, odvečna maščoba oziroma sebum, morebitni ostanki ličil. Ne glede na to pa tonika ne smete zamenjevati za običajno čistilno sredstvo, razumeti ga morate kot dodano vrednost vašemu lepotnemu ritualu.

Brez tonika krema ne doseže želenega učinka

Poleg tega, da s kože odstranjuje sledi vodnega kamna, ki izsušijo in ustvarjajo občutek zategovanja, tonik služi kot esencija in nosilec kreme oziroma emulzije. Ko je, zaradi uporabe tonika, površina kože vlažna, se krema ali emulzija, ki jo uporabljate za nego obraza, bolje vpije v kožo in učinkoviteje opravlja svojo funkcijo. Tonik torej pripravi kožo na nanos serumov, emulzij oziroma krem, brez njega pa vlažilna sredstva sploh ne dosežejo popolnega delovanja.

Tonik poskrbi za boljšo navlažitev

Številni kozmetični izdelki, tudi iz linije Aquabella, vsebujejo hialuronsko kislino z visoko molekulsko maso in rastlinski glicerin. To so velike molekule, ki nase vežejo vlago. Če koža ni tonizirana, bodo te molekule nase vezale vlago iz kože in povzročile reverzibilen učinek – kožo bodo izsušile. Zato je pomembna uporaba tonika kot vlažilca, saj bo zadržal vlago v koži, ta pa bo tako globinsko navlažena.

Kateri tonik je primeren za vas?

Izbrati morate tonik, ki ustreza vašemu tipu kože. Če imate normalno do suho, vam priporočamo tonik, ki vsebuje rožnato vodo, saj ta vlaži in pomirja. Odlična izbira bo Lotion Tonique Douce s cvetno vodo listov damaščanske vrtnice.

Če pa je vaša koža mešana ali mastna, vam bo koristil tonik, ki bo kožo temeljito prečistil, skrčil pore in pomagal uravnavati odvečen sebum. Tonik iz linije Aquabella vsebuje naravne sestavine, ki naredijo prav zgoraj opisano – beli lokvanj temeljito čisti in preprečuje razmnoževanje bakterij na mastnih predelih, hialuronska kislina naravnega izvora vlaži, izvleček iz zelene leče pa pomaga zmanjševati produkcijo sebuma in krčiti pore.

2019-01-25T09:22:50+00:00

Komentirajte