//, Nega telesa, Novice/Ruke su najizloženije virusima

Umivanje in razkuževanje rok sta osnovni orožji v boju proti koronavirusu, ki kroji naša življenja v zadnjih dneh. Trenutno je zato le malo srečnežev, ki se lahko pohvalijo, da imajo lepo in gladko kožo na rokah.

Pogosto umivanje in sredstva za dezinfekcijo lahko odstranijo lipide v povrhnjici kože, kar vodi do poškodbe kožne bariere. Posledično koža postane veliko bolj občutljiva in dovzetna za okužbe, onesnaženi delci lažje prodrejo vanjo in jo poškodujejo. Koža postane srbeča, rdečkasta in razpokana. Prekomerna uporaba mila, vroče vode in dezinfekcijskih sredstev pa sčasoma lahko vodi celo do dermatitisa. Rešitev je torej intenzivna nega.

Koraki za pravilno higieno in nego rok:

Umivanje

Roki milimo VSAJ 20 SEKUND, tako da namilimo vse predele rok. Ne smemo pozabiti na konice prstov in nohte. Milo nato temeljito speremo s toplo vodo.

Sušenje

Roke obrišite s papirnato brisačko ali z brisačo za roke, ki jo redno menjamo.

Dezinfekcija

Po umivanju je roke smiselno še razkužiti s sredstvi, ki vsebujejo vsaj 60 % alkohola.

Nega

Po vsakem umivanju in/ali razkuževanju rok na osušeno kožo nanesemo bogato kremo za roke. Kakovostna krema za roke, po možnosti bogata z naravnimi sestavinami, zaklene vlago v koži ter jo obnavlja in neguje.

Lepotni nasvet

Zvečer, pred spanjem, na roke nanesite bogat sloj hranljive in obnavljajoče kreme, zatem pa nadenite bombažne rokavice in pustite delovati čez noč. Zjutraj bodo roke mehke, nahranjene in pomlajene.

Kako prepoznati popolno kremo za roke?

Krema Rêve de Miel Crème Mains et Ongles s skrbno izbranimi naravnimi sestavinami predstavlja pravo medeno poslastico za roke in nohte. Sončnično in avokadovo olje kožo nahranita, karitejevo maslo in arganovo olje jo pomirita, akacijev med jo okrepi, vitamin E pa roke ščiti pred prezgodnjim staranjem. Rezultat so nebeško mehke roke.

Vitamin E

Vitamin je, znan tudi kot »vitamin mladosti«, je eden izmed najpomembnejših vitaminov. Je izredno močan antioksidant, ki omogoča intenzivno zaščito kožnih celic pred prezgodnjim staranjem.

Akacijev med

Akacijev med je bogat s sladkorji, zato pomaga obnavljati kožno bariero in ima intenziven učinek proti dehidraciji. Uporabljali so ga že stari Egipčani kot prehransko dopolnilo z izjemnimi prednostmi za telo in v kozmetičnih izdelkih, saj obnavlja, hrani, celi in pomirja.

Dragocena rastlinska olja

Nič ne nahrani kože tako dobro kot bogata rastlinska olja. Slednja, za razliko od mineralnih olj, prodrejo v globlje plasti povrhnjice in tako koži zagotovijo izgubljene lipide in spodbudijo tvorbo novih lipidov. Zaradi visoke vsebnosti esencialnih maščobnih kislin so popolna nega za suho in poškodovano kožo.

Sončnično olje je bogato z linolensko kislino, ki ima močan vlažilni, negovalni in obnavljajoči učinek, hkrati pa spodbuja naravno proizvodnjo treh glavnih skupin lipidov v koži.

Arganovo olje, ki izvira iz Maroka, vsebuje kar 80 % nenasičenih maščobnih kislin, ki zagotavljajo učinkovitost in učinek obnavljanja lipidov v koži.

Nenadomestljivo karitejevo maslo je izjemno bogato s sestavinami, kot so nenasičene maščobne kisline in vitamini. Zato v trenutku pomiri in mehča kožo ter zmanjšuje neprijeten občutek zategovanja.

2020-07-06T08:57:08+00:00

Komentirajte