//, Nega obraza/Prva anti-age nega kože in kako preprečiti staranje
Prva anti age nega kože in kako preprečiti staranje

Koža je po površini največji človeški organ. In tako kot vsi ostali organi, se tudi ona z leti stara.

Prve gubice se začnejo pojavljati v drugi polovici dvajsetih let. Čeprav je to obdobje, v katerem še ne razmišljamo prav veliko o gubah, ni nobenega dvoma, da se takrat koža počasi začne starati.

V tem obdobju še ne pride do genetsko pogojenega staranja in sprememb v globljem sloju kože (dermis), ampak se spremembe dogajajo predvsem v zgornjem sloju (epidermis), predvsem zaradi pogostih mehanskih premikov. Zato tovrstni tip staranja kože imenujemo mehansko staranje. Njegova posledica so prve gubice.

Kožne mišice se namreč aktivirajo več kot tisočkrat dnevno, kar je povezano z izražanjem naših čustev. Z mimiko izražamo veselje, zadovoljstvo, začudenje, skrb, žalost, bolečino … Vse to pušča sledi na našem obrazu.

Vse do sredine dvajsetih let je koža dovolj prožna, da se po vsaki mišični kontrakciji zelo hitro vrne v svoj primarni položaj. Z leti se zaradi počasnejšega procesa regeneracije celic in ostalih mišičnih krčenj, ki se jih sploh ne zavedamo, začnejo pojavljati prve gube, ki jih imenujemo mimične gube. To še niso trajne gube, a sčasoma postajajo vse bolj vrezane v kožo in trajno vidne.

Ali prepoznate svoje prve gubice?

Pojavijo se na zunanjih kotičkih oči, najprej kot drobne linije, ki sčasoma postanejo bolj izrazite. To so gube, ki so najprej opazne, saj je koža na tem predelu 3-krat tanjša v primerjavi z ostalim delom obraza, vsebuje zelo malo elastina in kolagena ter 5-krat manj žlez lojnic, zato je bolj nagnjena h gubanju. Poleg tega predel okoli oči vsebuje 22 mišic, od katerih se jih 14 aktivira vsakih 10 sekund, na dan pa pomežiknemo približno 10.000-krat. Zato je treba ta občutljivi predel skrbno negovati z izdelki, ki so namenjeni izključno negi za predel okoli oči.

Izrazne oziroma mimične gube, kot že pove njihovo ime, nastanejo zaradi mimike obraza. Najpogosteje se pojavijo na čelu ter okoli oči in ustnic.

Pojavijo se na predelu od nosu proti ustnicam. Z leti postanejo globlje in vedno bolj vidne, obrazu pa dajo utrujen videz.

Kaj vpliva na staranje kože?

Na staranje vplivajo notranji in zunanji dejavniki. Genetika, stres, prehrana, življenjski slog, spanje, cigarete …

Katere potrebe kože mora zadovoljiti prva anti-age nega?

Sodobna ženska, in to si zagotovo tudi ti, je izvrstna »multitaskerica«. Njen delovni dan traja 48 ur, vsakodnevno je izpostavljena visoki stopnji stresa, pomanjkanju spanca in negativnim učinkom mestnega okolja, v katerem živi.

Zato je Laboratorij Nuxe ustvaril linijo zate, Crème Prodigieuse® Boost, ki je ljubezen na prvi dotik.

Zakaj?

Popolna ženstvena dišava vsebuje jasmin, ki je močan antioksidant in afrodiziak. Velja tudi za kralja vonjav in je pogosta sestavina najprestižnejših parfumov. Zato si lahko predstavljate, kako omamna je dišava tega »cvetličnega kralja«.

Kako življenje v urbanem okolju vpliva na našo kožo?

AKTIVEN ŽIVLJENJSKI STIL

Utrujenost, stres, pritisk …

MESTNO OKOLJE

Sončna svetloba (UV, modra svetloba, vidna, IR) in onesnaženost

Grafični prikaz prereza kože

VIDNE POSLEDICE:

Dehidracija, nepravilnosti, polt izgubi sijaj in svežino, pojav prvih znakov staranja.

Multikorekcijska nega obraza Crème Prodigieuse® Boost zabriše prve gubice, koži pa prinaša svežino in mladostni sijaj.

Vsebuje izvleček iz cvetov jasmina in ognjiča ter celični sladkor. Ta kombinacija spodbuja kožne mehanizme, ki popravljajo posledice bliskovitega tempa življenja v mestnem okolju.

Poleg opojne dišave, ki daje liniji popolno ženstvenost, je cvet jasmina bogat s flavonoli, ki so poznani po svojih antioksidacijskih lastnostih. Ognjič spodbuja sintezo kolagena, celični sladkor pa spodbuja celično aktivnost.

Izdelki vsebujejo tudi dve vrsti hialuronske kisline naravnega izvora, ki je sicer naravno prisotna v telesnih tkivih in organih, tudi v koži. Predstavlja eno izmed glavnih sestavin dermisa, najdemo pa jo tudi v globljih slojih epidermisa. Je kot nekakšna »goba«, ki zadržuje vodo v koži, saj je namreč koža prvi organ, ki izgubi vodo, ko pride do dehidracije, in zadnji, ki jo dobi. Zato ni presenetljivo, da se na koži hitro pojavijo dehidracijske linije, ki se sčasoma spremenijo v gube.

Obnavljajoči nočni oljni balzam Crème Prodigieuse Boost®, tako kot številni drugi izdelki iz Laboratorija Nuxe, vsebuje tudi dragoceno 100% naravno olje makadamije, ki obnavlja lipide v koži in vlaži. Je lahko in nemastno, zato se hitro vpije v kožo. Bogato je z oleinsko in palmitolno kislino, po sestavi pa je podobno človeškemu sebumu.

Za sijočo in gladko polt, polno energije, linija Crème Prodigieuse® Boost vsebuje tudi izvleček iz cvetov kaktusa opuncije. Ta spodbuja aktivnost kožnih encimov, ki so vključeni v naraven proces luščenja kožnih celic. Opuncija torej s spodbujanjem obnove celic spodbudi regeneracijo kože. Posledično je polt bolj sijoča in gladka in ne več pusta in motna.

Če želiš izvedeti, ali je Crème Prodigieuse® Boost namenjena tudi tebi, reši kratek spodnji test.

Ali ste vedeli?

Po 20. letu se količina kolagena v koži hitro zmanjšuje, vsako leto ga je 1% manj. To pomeni, da imamo pri 50. letu že 30% kolagena manj.

TEST

Ali tvoja koža potrebuje …. ?

vlaženje

mladosten sijaj

svežino in počitek

poenoten ten

zmanjševanje prvih znakov staranja

Če si vsaj na 3 vprašanja odgovorila z DA, potem je čas, da se prepustiš čarom nove Crème Prodigieuse® Boost linije.

2020-01-08T11:57:22+00:00

Komentirajte