//, Nega obraza/Podočnjaki – znebite se jih na naraven način!

Koža na predelu okoli oči je zelo specifična. Je 3-krat tanjša v primerjavi z ostalim delom obraza, vsebuje zelo malo elastina in kolagena ter 5-krat manj žlez lojnic, zato je bolj nagnjena h gubanju. Poleg tega ima predel okoli oči 22 mišic, od katerih se jih 14 aktivira vsakih 10 sekund, na dan pa pomežiknemo približno 10.000-krat. Zato je treba ta občutljivi predel skrbno negovati z izdelki, ki so namenjeni izključno negi za predel okoli oči. En izdelek za celoten obraz torej ni dovolj!

Oči so znane kot ogledalo duše, saj lahko iz njih razberemo marsikaj, za mnoge pa se v njih skriva nekaj najlepšega na človeškem telesu. Prepogosto pa jih, predvsem zjutraj, obkrožajo temni podočnjaki in zabuhlost, zato izgledamo utrujeni in starejši.

Vzroki za nastanek podočnjakov so različni. Lahko so posledica določenih bolezenskih stanj kot so sladkorna bolezen, anemija, motnje v delovanju ščitnice, bolezni ledvic … Nastanejo pa tudi zaradi pomanjkanja spanca, nekakovostne prehrane, prekomernega vnosa soli, kajenja …

Poleg genetike ima torej velik vpliv na morebiten nastanek podočnjakov tudi način življenja in nega obraza. Tu je 6 pravil za nego predela okoli oči.

?️ Ustrezna prehrana

Če želite zmanjšati zabuhlost predela okoli oči in se znebiti temnih podočnjakov, je pomembno, kaj jeste. Izogibajte se slanim jedem in poskrbite za zadosten vnos vitamina K (zelena in listnata zelenjava), vitamina B12 (rdeče meso, ribe, jajca, mleko), vitamina C (citrusi, paprike) in antioksidantov (jagodičevje).

?️ Voda

Eden od možnih vzrokov za zatekle oči je dehidracija, posledično se tekočina zadržuje v celicah, te pa nabreknejo. Zato spijte vsaj 2 litra vode na dan.

?️ Spanec

Poskusite spati dovolj in kakovostno, brez prekinitev. Nenaspanost, utrujenost in stres namreč zmanjšujejo cirkulacijo, hkrati pa motijo delovanje nadledvične žleze, ki je odgovorna za uravnavanje količine vode in mineralov v telesu.

?️ Fizična aktivnost

Vsakodnevna telesna vadba spodbudi cirkulacijo in zmanjšuje zadrževanje vode, kar posledično zmanjšuje tudi zabuhlost predela okoli oči.

?️ Hladni obkladki

Kot S.O.S. rešitev, lahko posežete po hladnih obkladkih, ki bodo zmanjšali kapilare in s tem vidnost podočnjakov. Uporabite lahko rezine kumar ali pa že uporabljene, a ohlajene, čajne vrečke zelenega ali kamiličnega čaja.

?️ Uporaba posebnega izdelek za nego

Nanašajte posebno kremo, ki je prilagojena predelu okoli oči. Prekrvavljenost kože na tem predelu je namreč šibkejša, zaradi utrujenosti pa se mikrocirkulacija krvi še bolj upočasni, zato se hitro pojavijo temni obročki in zabuhlost.

NOVI Multikorekcijski gel balzam za predel okoli oči Crème Prodigieuse Boost® s svojo nežno in izjemno osvežujočo teksturo razprši izvleček rastlinskega kofeina, ki na predelu okoli oči deluje proti temnim kolobarjem in zabuhlosti ter v trenutku zmanjša znake nezadostnega spanca. Lešnikovo olje, izbrano zaradi izjemno lahke in nemastne teksture, okrepi ta nežen in krhek predel.

Nanesite zjutraj in/ali zvečer.

DODATEN NASVET

Izdelek za predel okoli oči nanesite pravilno!

Manj je več – ta rek zagotovo velja, ko gre za nanos kreme za predel okoli oči. Dovolj je, da nanesete majhno količino kreme (zrno graha) izključno na ličnice, torej na kost pod očesom, in ne preblizu očesne sluznice.

Kremo nanesite s prstancem, in sicer z rahlim tapkanjem, brez drgnjenja. Tapkanje namreč pospeši mikrocirkulacijo, povečuje drenažo in torej poživi kožo.

2019-09-11T11:52:52+00:00

Komentirajte