//, Narava, Nega telesa/Nasveti za učvrstitev telesa, ki jih ne smete spregledati

Kolikokrat ste si že rekli, da boste od ponedeljka dalje na dieti? Ali pa, da boste redno telovadili?  Takih dni je bilo zagotovo že veliko, zdaj pa je prišel trenutek, da svoje izklesano telo s ponosom pokažete na peščenih plažah. Potrudite se, da bo vaš način življenja zdrav, obenem pa ne pozabite na ustrezno nego kože, ki je naš največji organ. Saj veste, kako gre znani rek – zdrav duh v zdravem telesu.

V nadaljevanju delimo nasvete, ki vam bodo pomagali, da boste v svojem telesu zablesteli, obenem pa vam razkrivamo trik za hiter lifting efekt.

Hujšajte zdravo

Nenadna izguba kilogramov, še posebej kratkotrajna, vodi do mlahave kože na telesu. Ko na tehtnici zagledate nižjo težo, ste zadovoljni, a nezdrave diete ne bodo dolgoročno uspešne. Vaš nasmeh bo hitro izzvenel, ko boste v ogledalu videli svoje mlahavo telo. Izguba 4 ali 5 kilogramov je normalna v roku meseca dni. Kar je več, ogroža vaš organizem in vaše zdravje.

Poslovite se od cigaret

Dokazano je, da cigaretni dim vzrok staranja kože ter za njeno mlahavost in ohlapnost. Študije so pokazale, da imajo aktivni kadilci oziroma ljudje, ki se zadržujejo v prostorih s cigaretnim dimom, bolj uvelo kožo na obrazu in telesu.

Izključno voda

Zadostna količina vode bo pomagala pri vlaženju vaše kože. Ta bo zato veliko bolj elastična. Raziskave kažejo, da je nujno vnesti 0.3 dl vode na 1 kg telesne teže. Zato ugotovite, koliko vode dnevno potrebujete in jo imejte v steklenički. Izogibajte se nezdravi plastični embalaži, steklena je zagotovo boljša izbira.

Uživajte proteine

Proteini poskrbijo za gradnjo mišične mase, obenem pa spodbujajo proces kurjenja maščobnih zalog. Za zajtrk je idealna kombinacija proteinov in ogljikovih hidratov, saj je odličen vir energije za vaše prihajajoče dnevne aktivnosti. In potem … pozabite na ogljikove hidrate. Proteinsko kosilo in večerja sta najboljša izbira, saj vsebujeta kolagen, ki pomaga učvrstiti vašo kožo.

Ni težko! Se strinjate z nami?

Teh nekaj nasvetov je dragocenih, še posebej pa so učinkoviti, če smo obenem fizično aktivni. Čeprav mnogi pomislimo, da nimamo časa za telovadbo, je dokazano, da so vse telesne dejavnosti, tudi tiste najlažje kot so denimo hoja, hitra hoja ali ples, dragocene za učvrstitev telesa.

Za izvajanje vaj ne potrebujemo telovadnice, ampak le malo dobre volje. Spodnje vaje boste brez dvoma vzljubili, saj boste hitro videli rezultate.

Lepo oblikovane trebušne mišice

Mehko podlogo razgrnite na tla in prižgite glasbo za popolno vzdušje. Uležite se, noge dvignite in pokrčite v kolenih, roke položite za glavo. Z levo ramo se približajte desnemu kolenu in obratno. Trebušne mišice so ves čas napete. Naredite 10 do 15 ponovitev.

Čvrste noge, kot jih imajo balerine

Stojte pokončno s široko razmaknjenimi nogami in razširjenimi rokami. Počasi se spustite v kolenih, hrbet je poravnan. Če nimate uteži, napolnite steklenico z vodo in uživajte v oblikovanju čvrstih stegen.

Privlačna in čvrsta zadnjica? Brez težav!

Postavite podlahti na mehko podlago. Premikajte nogo, ki je skrčena v kolenu, navzgor, čim višje. Opravite vsaj 5 krat po 30 ponovitev tako z levo kot z desno nogo.

Zapeljive prsi

Stojte v pokončnem položaju, hrbet je zravnan. Noge postavite v razkorak, roke pa dvignite nad glavo. Vdihnite in zategnite roke nazaj, potem jih premaknite naprej in izdihnite. Vaja bo učvrstila vaše prsi, oblikovala pa bo tudi vaše mišice na rokah. Ponovite 15-krat.

Kombinacija zdravega načina življenje in redne vadbe je vsekakor pot do uspeha. Kljub temu pa ne smete pozabiti na vašo kožo.

Kako pomagati koži, da bo čvrsta in napeta?
Odgovor je enostaven!

NUXE intenzivna učvrstilna krema je naravna rešitev za zdravo, čvrsto in napeto kožo telesa.

Izvlečki brazilske mimoze in polisaharidov iz ovsa zagotovijo takojšen lifting učinek, medtem ko afriška kigelija in izvlečki iz rži okrepijo strukturo kože. Afriško kigelijo, ki je ena od glavnih sestavin v kremi, so že pred stoletji uporabljale Afričanke, ki so znane po izjemno lepi, čvrsti koži.

Izvleček iz jasminovih cvetov in vitamin E pa kožo ščitita pred prezgodnjim staranjem. Kremo s krožnimi gibi nanašajte zjutraj/in ali zvečer na predele, ki so nagnjeni k izgubi čvrstosti – stegna, trebuh, prsi in roke.

Ohlapna koža telesa bo od zdaj naprej le še preteklost!

2022-06-01T09:48:28+00:00

Komentirajte