//, Lepotni nasveti, Narava, Novice/Moringa – Čudežno drevo

Moringa slovi kot najbolj hranilna rastlina na svetu. Maslo moringe se pridobiva iz olja semen rastline Moringa Oleifera, ki izvira iz Indije. Maslo moringe ima na kožo blagodejen učinek, kar je tudi razlog, da je ena izmed najbolj zaželenih sestavin v kozmetični industriji. Maslo moringe pomaga pri obnovi kožne bariere in pomaga pri vlaženju kože.

Moringa Oleifera ali tako imenovano “Čudežno drevo” vsebuje 7-krat več vitamina C kot citrusi ter vitamin A! Tako je, vsebuje 4-krat več vitamina A kot korenje. Kot vemo pa se retinol proizvaja iz vitamina A, ki je eden največjih vitaminskih zaveznikov lepote.

Tu pa še ni konec vseh čudežnih lastnosti moringe. V primerjavi z mlekom vsebuje kar 4-krat več kalcija, prav tako v primerjavi železa in špinače. Vsebuje tudi veliko kalija, kar 3-krat več kot banana, in 2-krat več beljakovin kot jogurt. Moringa je zato tudi odličen dodatek k prehrani, še zlasti po treningu, saj pomaga pri obnovi mišic.

Moringa je izredno bogata z antioksidanti. Uporaba moringe v kozmetični industriji zagotavlja nahranjeno in sijočo kožo, hkrati pa ne pušča mastnih sledi.

Olje moringe pa je idealno tudi za nego las. Bogato je z minerali, lasem daje zdrav sijaj, vsebuje pa tudi antioksidante, ki spodbujajo nastanek keratina. Olje moringe obnavlja lase, preprečuje lomljene in zagotavlja sijaj in mehkobo.

Starodavna zgodovina olja moringe

Moringa Oleifera je cvetno drevo, ki izvira iz vznožja Himalaje v Severni Indiji. Drevo raste v številnih delih sveta, vključno z Afriko, tropsko Ameriko, Šri Lanko, Malezijo in Filipini.

Moringa je drevo, ki je poznano pod različnimi imeni. V Senegalu so mu rekli »drevo, ki nikdar ne umre«, saj je preživelo številne požare in pri tem ostalo nepoškodovano. Na Filipinih mu rečejo »materin najboljši prijatelj«, saj v nosečnosti pomaga pri večji količini mleka, ter kot dodatek k prehrani za dojenčke in otroke.

Če pogledamo skozi zgodovino, se je moringa uporabljala že pri starih Egipčanih pri risanju hieroglifov. A to še ni vse! Olje moringe so kot naraven konzervans brez vonja dodajali parfumom.

Zakaj izbrati kozmetiko, ki vsebuje maslo moringe?

Dolgotrajno vlaži
kožo

Pomaga pri obnovi
kožnih celic

Je naraven
konzervans

Antioksidacijsko delovanje

Bogato z vitamini in minerali

Brez barve in vonja

Ne pušča mastnih
sledi

Kožo ščiti pred nastankom aken

Maslo moringe v kozmetični industriji

Maslo moringe je v kozmetični industriji pravo zdravilo za nego kože in las. Pri negi kože zagotavlja fenomenalne vlažilne in hranilne rezultate.

Ko govorimo o olju moringe, se približno 40% olja semen moringe pridobi s hladnim stiskanjem. Pridobljeno olje vsebuje vsaj 70% oleinskih trigliceridov, kar je v primerjavi z drugimi olji najbolj podobno oljčnemu ali repičnemu olju.

Olje moringe je poznano po protivnetnih lastnostih, kar je še dodaten razlog za to, da je v kozmetični industriji tako pogosto uporabljeno in priljubljeno.

Znano je, da se masla, pridobljena iz rastlinskih olj, vse bolj pogosto uporabljajo v »beauty« industriji. Zato ni čudno, da se maslo moringe, zahvaljujoč svojim lastnostim, uporablja kot del nege, ki na koži dokazano nudi učinkovite rezultate.

Dodaten razlog, zakaj je moringa v lepotilni industriji tako zaželena, pa se skriva v tem, da ni mastna, lepljiva in sijoča kot druga masla. Ima izjemno stabilno oksidacijsko vrednost.

Raziskave so pokazale…

da je izredno učinkovito pri negi kože, saj to dragoceno olje vsebuje izjemno količino antioksidantov, ki v negi kože predstavljajo pravi čudež. Visoka vsebnost antioksidatnvo deluje kot naraven konzervans v olju moringe.

Maslo moringe se lahko pohvali s kar 72% oleinske kisline, s pomočjo katere prodre globoko v kožo in koži nudi vitalne hranljive sestavine in ji pomaga pri zadrževanju vlage.

Maslo moringe pomlajuje kožo, krepi in obnavlja kožo in lase ter zmanjšuje gube in pomaga pri obnovi kože.

Stres in utrujenost?

Svoji jutranji kavi ali smoothie-ju dodajte malo moringe v prahu in telo zaščitite pred utrujenostjo in stresom, katerim ste vsakodnevno izpostavljeni. Vemo pa, kako stres škoduje naši koži, saj povzroča prezgodnje staranje.

Želite na svoji koži občutiti blagodejnost masla moringe?

Potopite se v fantazijo nežnih in dišečih belih cvetov ter sandalovine, ki se skriva v anti-age negi za roke.  NOVA Nuxuriance Ultra Anti-age krema za roke je bogata z maslom moringe in zgladi, obnavlja in pomaga posvetliti temne madeže na rokah.

 

Naj vaša koža živi večno, kot to dragoceno, nenavadno drevo.

2018-04-12T10:41:15+00:00

Komentirajte