//Nuxe Sun
Nuxe Sun2023-07-10T11:42:20+00:00

Popolna zaščita in božansko čutno doživetje

Laboratorij Nuxe je ustvaril linijo za zaščito kože pred soncem Nuxe Sun, ki nudi učinkovito zaščito za varno uživanje na soncu ter slastne teksture z opojno dišavo za popolno zagorelost.

Idealna zaščita za brezskrbno uživanje na soncu

Nuxe Sun izdelki za zaščito kože pred soncem vsebujejo 4 skrbno izbrane filtre, ki ščitijo pred UVA in UVB* žarki, ter duo vodnih in sončnih cvetov, ki kožo navlaži ter pomiri.** Zahvaljujoč močnim naravnim antioksidantom v kombinaciji z rastlinskim predhodnikom DNK nudijo tudi anti-age zaščito.

Slastne teksture z očarljivo dišavo za čudovit ten

Formule Nuxe Sun**** vsebujejo naravni aktivator porjavitve: puder iz naravnih rožičevih semen. To sredozemsko seme spodbuja zagorelost od prve izpostavitve soncu in pomaga koži porjaveti na naraven način. Čutne teksture se na koži stopijo in pustijo očarljivo dišavo z notami sladke pomaranče, tahitijske gardenije in vanilije, ki vas popeljejo na počitnice.

Rezultati:

 • Ten je sijoč: 92 % (1)
 • Zagorelost je trajna: 95 % (2)
 • Zagorelost je sijoča: 100 % (2)

Linija Nuxe Sun

Eau Délicieuse Parfumante Vaporisateur
Slastna dišeča vodica za telo, 100 ml

Crème Délicieuse Visage SPF 30
Slastna krema za zaščito kože pred soncem, za obraz, SPF 30, 50 ml

Crème Fondante Visage SPF 50
Topljiva krema za zaščito kože pred soncem, za obraz SPF 50, 50 ml

Lait Délicieux Visage et Corps SPF 30
Slastno mleko za zaščito kože pred soncem, za obraz in telo, SPF 30, 150 ml

Spray Lacté Visage et Corps SPF 20
Mlečno razpršilo za zaščito kože pred soncem, SPF 20, 150 ml

Spray Solaire Visage et Corps – Haute Protection SPF 50
Topljivo razpršilo za zaščito kože pred soncem z anti-age celično zaščito, ki preprečuje nastanek temnih madežev, 50 ml

Huile Bronzante Visage et Corps SPF 10
Olje za zaščito kože pred soncem, za obraz in telo, za čudovit ten, SPF 10, 150 ml

Huile Bronzante Visage et Corps SPF 30
Olje za zaščito kože pred soncem, za obraz in telo, za čudovit ten, visoka zaščita, SPF 30, 150 ml

Shampooing Douche Après-soleil
Nežen šampon za telo in lase po izpostavljanju soncu, 200 ml

Lait Fraicheur Apres-Soleil
Visage et Corps

Osvežujoč losjon za po sončenju – podaljšuje zagorelost, 200 ml

Sun Light fluid SPF 50
Lahek fluid za zaščito kože pred soncem SPF 50, 50 ml

Nasveti in lepotni triki

Vsi triki za popolno zaščito!

Izdelek za zaščito kože pred soncem je potrebno nanašati cel dan, približno na vsaki dve uri, in po vsakem kopanju. Med 11. in 16. uro se soncu izogibajte.

Cilj glamurozne linije NUXE Sun je dosežen, ko zaščita pred soncem ne predstavlja več nuje, temveč glamurozen lepotni ritual popolnega užitka in lepote.

Ko UV žarki prodrejo v kožo, aktivirajo melanocite – celice, ki tvorijo kožni pigment melanin, koža pa porjavi.

Gre za samoobrambno delovanje kože, saj melanin lahko prefiltrira UV žarke in tako odigra pomembno vlogo pri zaščiti pred soncem (zato se porjavela koža bolje upira soncu).

Vendar ta naravna zaščita poleti ne zadostuje. Potrebno je uporabiti izdelek za zaščito pred soncem ter upoštevati navodila za uporabo.

Ko je koža preveč izpostavljena UV žarkom, na njej nastanejo sončne opekline.

UV žarki lahko kožo poškodujejo še preden pride do vidnih opeklin, in sicer poškodujejo njene sestavne dele, s čimer se pospeši prezgodnje staranje kože.

Prekomerno sončenje je nevarno za zdravje. Če se zaščitite s primernim izdelkom, ki ustreza fototipu vaše kože, in če upoštevate navodila za uporabo, bo koža nepoškodovana in zaščitena pred sončnimi žarki.

Vaša koža se bo tako ovila v sijočo porjavelost, ki bo trajla dlje časa.

Če želite izbrati primeren izdelek za zaščito kože pred soncem, morate upoštevati svoj tip kože (to imenujemo fototip kože) in moč sonca.

Če je vaša koža svetla in jo sonce zlahka opeče, ali če se nahajate na krajih, kjer je sonce zelo močno (tropi, čoln, gore), morate uporabljati izdelek z visokim SPF (30, 50 ali 50+).

V normalnih pogojih že SPF 30 nudi odlično zaščito. V standardnih testnih pogojih SPF 30 zaustavi kar 97 % UVB, medtem ko jih SPF 50 zaustavi 98 %.

Glede kakovosti zaščite ni nobene razlike! Gre le za vprašanje, katera tekstura vam bolj odgovarja – kremna ali oljna!

Že pred odhodom na počitnice lahko kožo pripravite na zdravo in lepšo porjavitev. Uporabite lahko »sončne« dodatke k prehrani, ki so bogati z antioksidanti in pomagajo koži, da se bolje zaščiti pred UV žarki.

Pred odhodom na počitnice koži privoščite piling, s čimer boste odstranili odmrle celice, zagorelost pa bo bolj enakomerna in poenotena. Vendar pazite, pilinga ne smete nikoli narediti zjutraj pred odhodom na plažo, saj bi si s tem odstranili zaščitni sloj, posledično pa bi na koži nastali »goli« predeli in pojavile bi se lise!

Vsak večer kožo navlažite z izdelkom za vlaženje in pomiritev kože po izpostavljanju soncu.

Zagorelost lahko ohranite tudi po vrnitvi s počitnic.

Kožo zjutraj in zvečer navlažite z NUXE Sun mlekom za po sončenju, ki kožo navlaži in podaljša zagorelost. Njegov izvleček iz graha še naprej spodbuja proizvajanje melanina. Laboratorij Nuxe je dokazal, da ta izvleček lahko podaljša zagorelost za kar 1 mesec!

Dobro je, da koži enkrat tedensko privoščite piling, da bo še naprej gladka, in da se bo zagorelost obnavljala.

Vendar pazite, če bo piling pregrob, boste spodbujali obnavljanje celic epidermisa in vaš ten bo prej izginil!

 1. V času kosila se zadržujte v senci.
 2. Pijte veliko vode.
 3. Poleti se obvezno zaščitite pred soncem.
 4. Ne pozabite, da UV žarki pronicajo tudi skozi oblake.
 5. Kožo pripravite na izpostavljanje soncu.
 6. Od glave do pet se zaščitite z izdelkom za zaščito pred soncem, vključno z lasmi.
 7. Svojo lepotno rutino prilagodite poletju.
 8. Pred odhodom na počitnice koži privoščite nežen piling.
 9. Zvečer nanesite izdelek za nego kože po sončenju, ki kožo navlaži in osveži.
 10. Ne pozabite, da se sončni žarki odbijajo od površine.

V gorah so sončni žarki še močnejši, tako poleti kot tudi pozimi. Na nadmorski višini je plast atmosfere, ki jo prečkajo, da dosežejo našo kožo, tanjša kot v dolini. Poleg tega se sončni žarki močno odbijajo od snega in povzročajo opekline. Zato je v takih razmerah nujno uporabiti visoko do zelo visoko zaščito pred soncem. Ne pozabite spiti veliko vode, saj je telo potrebno vlažiti tudi v hladnem vremenu.

Tudi v mestu lahko sonce močno pripeka. Če sedite na terasi ali se sprehajate po mestu, zaščitite izpostavljene dele telesa (obraz, roke, ramena, noge …) z zaščitnim izdelkom pred soncem, ki je prilagojen letnemu času in tipu vaše kože.

Aktivne sestavine

Moč vodnih in sončnih cvetlic za vašo kožo

Z zelenimi listi in bledo vijoličnimi cvetovi je vodna hijacinta ena najlepših vodnih rastlin, ki koži nudi zaščito pred dehidracijo.

Izvira iz tropskih krajev, uspeva na vodnih površinah, rekah, jezerih in močvirjih. Vodna hijacinta je posebej cenjena zaradi svoje sposobnosti razstrupljanja in naravnega čiščenja voda, v katerih se nahaja.

Nuxe je izbral hijacinte, gojene v nadzorovanih vodah na ozemlju Camargue (Provansa). S pomočjo ekskluzivne naravne ekstrakcije brez uporabe topil, Laboratorij Nuxe iz listov, cvetov in stebel hijacinte pridobiva aktivno sestavino Oléoactif®.

V aktivni sestavini Oléoactif® so zbrane vse lastnosti cveta vodne hijacinte, Laboratorij Nuxe pa je dokazal, da le-te znatno izboljšujejo delovanje kožne bariere. Vodna hijacinta tako preprečuje dehidracijo kože (patent Laboratorija Nuxe, registriran v Franciji).

Cvet Kau Pe je zaščitni znak Markiznih otokov. Malo tropsko drevo s tankimi belo-oranžnimi cvetovi je poznano po svojem očarljivem in subtilnem vonju, zato se imenuje tudi »dišeče drevo«. Raste v gozdnatih dolinah polinezijskih otokov. Je simbol ljubezni, prijateljstva in življenja. Cvet Kau Pe se tradicionalno uporablja za izdelavo cvetnih vencov (girland) in pripravo monoïa. Njegove jagode se v tradicionalni medicini uporabljajo za zdravljenje bronhitisa.

Nuxe je izbral cvet Kau Pe z Markiznih otokov, ki je bogat s sluzjo in sladkorji, ki pomirjajo kožo. Zato je idealna sestavina za nego kože, izpostavljene soncu.

Raziskave Laboratorija NUXE

Nuxe Sun: popolna zaščita

Nuxe Sun ne vsebuje le sončnih filtrov, ki kožo učinkovito ščitijo pred UVA in UVB žarki, ampak tudi anti-age celično zaščito, ki je zasnovana na močnem triu rastlinskih izvlečkov (riževi in rožmarinovi izvlečki ter rastlinski predhodnik DNK), ki omogoča učinkovito zaščito pred prezgodnjim fotostaranjem kože.

Koža je zaščitena, zagorelost pa, zahvaljujoč pudru iz naravnih rožičevih semen, popolna in glamurozna. Vodna hijacinta in cvet Kau Pe pa kožo pomirita in navlažita (patent Laboratorija Nuxe, registriran v Franciji).

Formulam linije Nuxe sun je skupen en sam cilj: užitek pri nanosu.

Najboljši način, ki bi posameznike spodbudil, da se ustrezno zaščitijo pred soncem je ta, da jim ponudimo izdelke, ki ritual zaščite kože pred soncem spremenijo v ritual popolnega užitka!

Teksture izdelkov iz linije Nuxe Sun se na koži v trenutku stopijo ter enostavno in nežno razmažejo, medtem ko očarljiva dišava z notami sladke pomaranče, tahitijske gardenije in vanilije zapelje vse vaše čute v najlepše poletne dni.

Prava počitniška dišava!

Sončna svetloba je sestavljena iz več tipov žarkov. Ultravijolični žarki (UVA, UVB in UVC) lahko prodrejo v kožo in povzročajo biološke posledice, med katerimi so nekatere dobrodejne (spodbujajo sintezo vitamina D), druge pa škodljive. V primeru prevelike izpostavljenosti soncu, UV žarki povzročijo opekline, fotosenzibilne reakcije, pospešeno staranje kože, lahko pa tudi resna obolenja, celo raka.

Zato je nujno potrebno upoštevati varnostna priporočila glede izpostavljenosti soncu in uporabljati koži primeren izdelek za zaščito pred soncem, ki filtrira UV žarke oziroma jih po večini zaustavi.

»Naj zaščita vaše kože pred soncem postane užitek, to je filozofija Nuxe Sun!«

Ingrid Pernet, direktorica znanstvenega oddelka Laboratorija NUXE

»Naj zaščita vaše kože pred soncem postane užitek, to je filozofija Nuxe Sun!«

Ingrid Pernet, direktorica znanstvenega oddelka Laboratorija NUXE

Mnenja uporabnic

Odkrijte menja uporabnic izdelkov Nuxe Sun

Osvežujoč losjon za po sončenju

Kožo naredi čudovito, njegov vonj pa mi vedno vzbudi željo, da bi podaljšala poletni pobeg.

Karin B.

Slastna krema za zaščito pred soncem, za obraz, SPF 30

Že leta kupujem Nuxe Sun izdelke in nikoli nisem razočarana! Ta krema dobro zaščiti moj obraz in ne pušča mastnega filma. Vonj je noro dober!

Marija S.

Olje za zaščito kože pred soncem, SPF 30

Ljubim to olje! Omogoča lepo porjavite, a hkrati kakovostno zaščiti kožo. Koža po njegovi uporabi izgleda božansko, dobivam same pohvale iz okolice. ?

Lara M.

Mlečno razpršilo za zaščito kože pred soncem, SPF 20

Moj ten še nikoli ni bil tako lep kot z uporabo te kreme. Njena dišava pa je, tako kot vedno pri Nuxe-u, zares očarljiva.

Lucija G.

Nežen šampon za telo in lase za po sončenju

Trenutek čistega užitka. Idealen izdelek za na počitnice, saj ga lahko uporabljam za lase in telo.

Silvija B.

Osvežujoč losjon za po sončenju

Obožujem ga! Moja koža ostane lepo porjavela še mesece po vrnitvi z dopusta.

Ana H.

* Le za izdelke za zaščito pred soncem Nuxe Sun.
**Razen Sahmpooing Douche Après-Soleil in Eau Délicieuse Parfumante.
***Razen Eau Délicieuse Parfumante Nuxe Sun,  Shampooing Nuxe Sun.
**** Razen l’Eau Délicieuse Parfumante Nuxe Sun, Lait Fraîcheur Après-Soleil Visage in Corps et Shampooing Douche Après-Soleil.
*****Razen v Eau Délicieuse Parfumante Nuxe Sun, Huile Bronzante Visage et Corps SPF10, Huile Bronzante Visage et Corps SPF30,  Shampooing douche après-soleil.

Navodila za uporabo: pred izpostavljanjem soncu izdelek nanesite v bogatem sloju. Nanašajte ga pogosto, predvsem po kopanju in brisanju z brisačo. V primeru nezadostne količine nanosa se bo stopnja zaščite pred soncem precej zmanjšala. Varnostni ukrep: prekomerno izpostavljanje soncu je nevarno. Soncu se izogibajte sredi dneva, ko je najmočnejše. Izdelek za zaščito pred soncem ne nudi 100 % zaščite. Izdelka ne pršite neposredno na obraz. Je vodoodporen in fotostabilen.

(1) Test uporabnosti, izpeljan pod dermatološkim nadzorom, na 22 prostovoljcih. % zadovoljstva po 28-ih dneh uporabe Olja za zaščito kože pred soncem, za obraz in telo, SPF 10.

(2) Test uporabnosti, izpeljan pod dermatološkim nadzorom, na 22 prostovoljcih. % zadovoljstva po 28-ih dneh uporabe Slastnega mleka za zaščito kože pred soncem, za obraz in telo, SPF 30.