//Crème Prodigieuse®
Crème Prodigieuse®2018-03-01T16:07:19+00:00

Crème prodigieuse®

Vlažilna nega z dišavo kultnega suhega olja Huile prodigieuse® deluje proti utrujenemu
izgledu in intenzivno vlaži kožo ter jo ščiti pred oksidacijskim stresom.

Crème Prodigieuse®
Dnevna krema, 40 ml

Crème Prodigieuse® Enriche
Obogatena dnevna krema, 40 ml

Crème Prodigieuse® Nuit
Nočna krema, 50 ml

Contour des Yeux Prodigieux®
Krema za predel okoli oči, 15 ml

Inovacija NUXE

Crème Prodigieuse®, linija za vse tipe kože, ki kožo vlaži in deluje proti utrujenemu izgledu.

Linija Crème Prodigieuse® iz dragocenih cvetov mrežice, agerata ter izvlečka kakavovca (3 registrirani patenti NUXE FR), kožo vlaži, poživi in ščiti pred oksidacijskim stresom, ki je glavni povzročitelj staranja kože. Od prvega dne uporabe jo obožujejo ženske vseh generacij.

Linija z zapeljivim vonjem po Huile Prodigieuse predstavlja čutni užitek in vsebuje teksture, ki so prilagojene vašim potrebam: svilnata tekstura za normalno do mešano kožo, bogata za suho do zelo suho kožo, lahka za predel okoli oči….

Z linijo Crème Prodigieuse® bo koža navlažena, zglajena in zaščitena. Linije bodo sproščene in koža bo vidno manj utrujena.
Nočna krema Crème Prodigieuse® Nuit med spanjem regenerira kožo in popravlja škodo, ki jo čez dan povzroča oksidacijski stres. Zjutraj so linije zglajene, koža pa ponovno sijoča.

Rezultati:
• Polt je bolj sveža in sijoča pri 89%* žensk.
• Koža je bolj mehka in udobna pri 100%* žensk.
• Predel okoli oči je poživljen pri 90%** žensk.
• Koži nudi 8-urno vlaženje – dokazano s korneometrijo.***

Nasveti in lepotni triki

Naši nasveti za navlaženo in spočito kožo.

Preprosto! Poskrbite zase!

Vsak dan spijte dovolj vode, jejte zdravo (uravnoteženo prehrano z veliko sadja in zelenjave) in se veliko gibajte.

Kožo očistite zjutraj in zvečer, v posteljo se nikoli ne odpravite ne da bi si prej odstranili ličila, privoščite si dovolj spanca in poskrbite, da bo koža zaščitena pred UV žarki.

Kajenje seveda odsvetujemo, koži pa privoščite vlažilno nego, bogato z antioksidanti.

Utrujen izgled kože se prepozna takoj!

Koža ni sijoča, je brez leska. Pojavijo se fine gubice, ki so posledica dehidracije.

Zaznamovan je tudi predel okoli oči.

Da bo koža ponovno sijoča, ji zagotovite ustrezno nego.

Zunanji agresivni dejavniki lahko na kožo vplivajo neposredno ali posredno s prekomernim proizvajanjem prostih radikalov (vsem dobro poznan je oksidacijski stres).

Zato je treba kožo vsakodnevno zaščititi z izdelki za nego kože, ki delujejo kot »ščit«. Ti vsebujejo zaščitne aktivne sestavine (proti onesnaženju kože, proti UV žarkom…) in so izredno bogati z antioksidanti, ki nevtralizirajo proste radikale.

Koža zaradi naravnega izhlapevanja vsak dan izgublja vodo.

Voda pa je nujno potrebna za dobro delovanje kože! Zato je kožo potrebno vsakodnevno navlažiti z dnevno kremo.

Če želimo, da bo naša koža lepa in zdrava, ji moramo zagotoviti dovolj vlage.

Čez dan je koža izpostavljena zunanjim agresivnim dejavnikom. Svojo energijo porablja za delovanje obrambnih mehanizmov.

Ponoči teh zunanjih agresivnih dejavnikov ni in koža se umiri. Med spanjem ima čas, da poskrbi zase in se regenerira! Zato je ponoči precej bolj dovzetna za posebno nego, ki spodbuja obnavljanje celic.

Linija Crème Prodigieuse® je primerna za vse ženske vseh starosti. Skrbi za vsakodnevno vlaženje kože in jo ščiti pred oksidacijskim stresom, ki je glavni povzročitelj prezgodnjega staranja kože.

Zjutraj kožo najprej očistite z ustreznim nežnim čistilnim izdelkom, nato nanesite dnevno kremo (za normalno do mešano kožo ali za suho kožo, odvisno od tipa vaše kože).

Okoli oči nanesite izdelek za nego predela okoli oči, s čimer boste preprečili nastanek zabuhlosti in temnih podočnjakov.

Zvečer obvezno odstranite ličila! Svoj lepotni ritual zaključite z nanosom izdelka za nego predela okoli oči ter Crème Prodigieuse® nuit, s čimer boste spodbudili obnavljanje kože ponoči.

S tem krasnim ritualom boste odpravili znake utrujenosti in koži povrnili sijaj ter svežino, da bo ponovno zasijala v vsej svoji lepoti.

Aktivne sestavine Crème Prodigieuse®

Odpravite se na odkrivanje aktivnih sestavin.

Mrežica je mali divji cvet, ki raste ob morju. Je izredno odporna rastlina, zato je pogosto imenovana tudi nesmrtnica. Je dekorativna rastlina, ki pokrajino zaznamuje z modro do bledo vijolično barvo; od tod izhaja vzdevek »morska sivka«.

Smilj uspeva na slanih tleh, na peščenih in kamnitih obrežjih Sredozemskega morja ali Atlantskega oceana. Ta roža ima neverjetno sposobnost ohranjanja svoje barve kljub vetru in plimovanju, celo po tem, ko jo odtrgamo.

Za zaščito pred okoljem (sonce, veter, sol) je razvila izjemno odpornost pred stresom tako, da proizvaja izredno učinkovite antioksidacijske polifenole.

Laboratorij NUXE je v jedro formul svoje linije vključil polifenole iz izvlečkov, pridobljenih iz listov in cvetov mrežice.

Agerat je prijetna eksotična rastlina, ki zraste do 50 centimetrov. Ima obliko astre, njegovi listi pa so hrapavi. Zanj je značilno, da dolgo cveti.  Njegovo ime »agerata« v grščini označuje nekoga, ki se ne postara…

Raste na Karibskih in Polinezijskih otokih, na hladnih in senčnih krajih. Polinezijci njegove izredno dišeče liste uporabljajo za izdelavo dišečih šopkov ali pa jih na koži zdrobijo in uporabljajo kot naravni dezodorant.

NUXE je izbral izvleček iz agerata, ki je pridobljen iz listov rastline.

Zaradi bogate vsebnosti polifenolov in flavonoidov, ki imajo odlične pomirjujoče in antioksidacijske lastnosti, je pomembna sestavina za zaščito in pomiritev oslabljene kože – kože, ki je izpostavljena vsakodnevnemu stresu, ki ga povzročajo zunanji agresivni dejavniki.

Je SOS rastlina za kožo, ki je izpostavljena zunanjim agresivnim dejavnikom!

Kakavovec je lepo tropsko drevo z velikimi listi in majhnimi rumenimi cvetovi. Njegov plod so stroki z dragocenimi kakavovimi bobicami. Izhaja iz Mehike, uspeva v vročih in vlažnih podnebjih. Po drugi strani pa je občutljiv na sonce in raste izključno v senci drugih dreves.

Maji so iz kakavovca pripravljali božansko pijačo, ki je bila namenjena izključno kralju ali dvoru – od tod znanstveno ime« Theobroma », ki pomeni  «hrana za bogove». V fitoterapiji predstavlja stimulacijske učinke, ki delujejo antidepresivno in ščitijo kardiovaskularni sistem.

NUXE je uporabil celice kakavovca (3 patenti (FR)), ki so pridobljene z biotehnologijo iz listov kakavovca. Laboratorij NUXE je v teh celicah prepoznal bogato vsebnost polifenolov  in izpostavil njihovo pomembno delovanje proti prostim radikalom.

Raziskave Laboratorija Nuxe

O prezgodnjem staranju kože.

Koža je v nenehnem stiku z zunanjostjo. Vsak dan je izpostavljena delovanju zunanjih agresivnih dejavnikov: onesnaženost, UV žarki, tobak, stres in kisik.

Ti agresivni dejavniki v koži povzročijo nastanek hiperaktivnih spojin: prostih radikalov. V svojem sicer zelo kratkem obstoju lahko ti prosti radikali povzročijo veliko škode (sprememba kolagena, celic )! 

Ko širjenje prostih radikalov presega sposobnost telesa, da jih nevtralizira, pride do neravnovesja, ki ga imenujemo oksidacijski stres. Zato študije potrjujejo, da je oksidacijski stres glavni povzročitelj pospešenega staranja kože.

Za zaščito pred preveliko količino prostih radikalov in posledično pred staranjem ima koža na voljo ogromno antioksidantov.

Ko je prostih radikalov preveč, se koža žal izčrpa in se ne uspe več ubraniti, posledično obrazne linije delujejo utrujeno.

V boju proti utrujenemu izgledu kože je nujno uporabiti nego, ki je bogata z antioksidacijskimi aktivnimi sestavinami. Načelo je preprosto: antioksidanti nevtralizirajo proste radikale in tako zaustavijo oksidacijski stres.

Laboratorij NUXE je v mrežici, izjemno odporni roži, ki raste ob morju, odkril učinkovite antioksidacijske polifenole.

NUXE je okrepil to antioksidacijsko aktivno sestavino s celicami kakavovca (3 patenti (FR)) in izvlečkom agerata.

Za oceno učinkovitosti antioksidacijskega delovanja linije Crème prodigeuse® je NUXE ustvaril test, s katerim se učinkovitost meri neposredno na koži prostovoljcev.

Rezultati so pokazali, da je Crème Prodigieuse® učinkovitejša od preprostih krem (na osnovi vitamina E, referenčnega kozmetičnega antioksidanta).

* Testi uporabnosti izpeljani pod dermatološkim nadzorom na 18-ih prostovoljcih po 28-ih dneh vsakodnevne uporabe – % prostovoljcev, ki se je po 28-ih dneh strinjal s trditvijo.

** Testi uporabnosti izpeljani pod dermatološkim nadzorom na 20-ih prostovoljcih po 28-ih dneh uporabe z dvema nanosoma na dan – % prostovoljcev, ki se je po 28-ih dneh strinjal s trditvijo.

***Test korneometrije izpeljan na 10-ih prostovoljcih.