//, Lepotni nasveti, Nega obraza, Novice/Kdaj začeti z anti-age nego?
Kdaj začeti z anti-age nego?
Kdaj začeti z anti-age nego?

NUXE je sinonim za kakovostno naravno kozmetiko, medtem ko NUXE anti-age izdelki veljajo za ene izmed najbolj prodajanih v francoskih lekarnah. Zakaj? Odgovor je preprost. Francozinje prisegajo na naravno lepoto in obožujejo brezhibno kožo. Ker NUXE združuje učinkovite naravne sestavine, čudovite teksture in očarljive dišave, so ljubiteljice naravne kozmetike nad izdelki preprosto navdušene.

Lepa koža je torej na dosegu roke. Pomembno je le, da izberemo izdelke, ki ustrezajo starosti in tipu kože.

Prvi korak v negi kože vsake ženske je čiščenje in vlaženje. Spremembe se na koži začnejo pojavljati v času pubertete. Takrat je treba posebno pozornost nameniti čiščenju obraza in negi proti aknam, ki pogosto predstavljajo problem v najstniških letih. Po koncu tega obdobja, nekje med 20. in 25. letom, pa je koži treba začeti dodajati vlago.

Zakaj vlaženje? Pomanjkanje vode v koži vodi v pojav dehidracijskih linij, ki sčasoma preidejo v gube. Vsaka ženska mora torej uporabljati vlažilne izdelke, po 25. letu seveda v kombinaciji z anti-age nego.

Poleg onesnaženosti, stresa in pomanjkanja spanca je eden izmed največjih sovražnikov kože tudi sonce. V nasprotju s splošnim prepričanjem se negativne posledice, ki jih sonce pusti na koži, zgodijo že v našem otroštvu in mladosti, navzven pa se pokažejo šele v zgodnjih dvajsetih letih. Najizraziteje pa takrat, ko so ženske v menopavzi, torej po 45. letu. Pigmentni madeži, globoke gube, koža brez energije … To pomeni, da naša koža potrebuje popolno anti-age nego že od mladih let. NUXE ima zato vrsto linij in izdelkov, ki so zasnovani za različne potrebe in obdobja življenja.

V dvajsetih in tridesetih …

Pri 25-ih letih – govorimo o mejniku, ko se na koži pričnejo pojavljati prvi znaki staranja – že lahko posežemo po izdelkih, ki bodo delovali na prve znake staranja. Po 20. letu imamo namreč v koži vsako leto 1% kolagena manj, torej ne smemo odlašati z uporabo ustreznih anti-age izdelkov. Verjemite, sami sebi boste hvaležni v kasnejših letih.

Odlična izbira za prvo anti-age nego je linija Crème Prodigieuse® Boost z izvlečkom jasmina. Izdelki se uspešno borijo proti posledicam bliskovitega tempa življenja, kot sta stres in utrujenost, in mestnega okolja, v katerem živimo.

Preberite več

Ali ste vedeli?

Po 20. letu se količina kolagena v koži hitro zmanjšuje, vsako leto ga je 1% manj.

V štiridesetih …

Ko pridemo v štirideseta, naša koža postane veliko bolj občutljiva na učinke staranja. Proizvodnja kolagena se hitro zmanjšuje, zato koža začne izgubljati elastičnost in pojavijo se globlje gube. Čas je torej za anti-age kreme, ki spodbujajo proizvodnjo vitalnih proteinov, ki zapolnijo gubice in izboljšajo čvrstost kože. Kot ključno sestavino za te potrebe NUXE uporablja enodnevno lilijo, ki jo vsebujejo anti-age izdelki za lifting in učvrstitev Merveillence® Expert.

Uporaba dnevne in nočne anti-age nege oziroma nege proti staranju je v tej starosti izjemno pomembna. Poleg tega pa je obvezna tudi uporaba seruma, ki »zaklene« vlago v koži in dodatno spodbuja delovanje kreme, ki jo nanesemo čezenj. Koža bo posta čvrsta in »dvignjena« kot da ji je povrnjen mladostni sijaj.

Preberite več

V petdesetih in dalje …

Večina žensk se v zgodnjih petdesetih srečuje z menopavzo, ki ima velik vpliv na stanje kože. Ker se raven estrogena zmanjšuje, zaščitna bariera kože ni več sposobna zadrževati vode in lipidov, zato je koža zelo suha in dehidrirana. Ta proces samo poveča vidnost globokih gub in dodatno vpliva na nastajanje temnih madežev in sivega tena.

Zato je v tej starosti treba uporabljati precej bolj bogate in intenzivne formule, ki aktivno prodrejo v kožo. Takšna je regeneracijska anti-age linija Nuxuriance® Ultra, ki vsebuje bi-cvetlične celice žafrana in bugenvilije. Pomaga obnoviti kožo in pomladiti njen videz.

V tem obdobju postanejo vidni tudi temni madeži na rokah. Zato je treba redno uporabljati hranljivo anti-age kremo za roke, ki deluje proti pigmentnim madežem.

Preberite več

4 močne anti-age sestavine

#Vitamin E – znan tudi kot »vitamin mladosti«, je naravna sestavina kože, ki deluje proti prezgodnjemu staranju. Predstavlja neverjeten antioksidant in pomaga nevtralizirati proste radikale. Ti namreč pod vplivom onesnaženega zraka poškodujejo DNK, zato se na koži pojavijo temne lise. Za vsakodnevno nego kože morate torej izbrati izdelke z vitaminom E. Takšen je denimo Huile Prodigieuse®.

#Enodnevna lilija – ta »enodnevna lepotica« razpre svoje cvetove ob zori in jih zapre z mrakom. Ima neverjetno moč, da učvrsti kožo in ji vrača mladosten sijaj. Laboratorij NUXE uporablja proces oleo-eko ekstrakcije, to je postopek z uporabo naravnih topil. Oleoactif® deluje na tri ključne kožne beljakovine – kolagen, elastin in vimentin – s tem pa izboljšuje čvrstost kože.

#Bugenvilija – je majhen vzpenjajoč grm z belimi cvetovi, ki izvira iz Brazilije, večinoma pa se uporablja kot okrasna rastlina. Laboratorij Nuxe je odkril, da so njegove celice bogate z aminokislinami, maščobnimi kislinami in vitamini, ki pripomorejo h krepitvi povrhnjice. Pomaga zapolniti gube in pomladiti kožo.

#Žafran – poznan kot najdražja začimba na svetu, ima izjemne pomirjevalne in zdravilne lastnosti. Ker so njegovi cvetni listi bogati s polifenoli, ima moč, da zapolni gube in obnovi kožo. Prav ta cvet je Laboratorju Nuxe pomagal razviti bi-cetlično celico v kombinaciji s cvetom bugenvlijie in s tem maksimalno povečati učinek cveta žafrana pri preprečevanju staranja kože.

Čas je torej, da izberete nego, ki ustreza vaši starosti in tipu kože, ter začnete z vsakodnevnim anti-age lepotnim ritualom.

Vabimo vas, da si ogledate pogovor Dominike in Mateje o staranju kože.

2020-04-22T11:13:34+00:00

Komentirajte