//, Lepotni nasveti, Nega obraza, Novice/Kdaj začeti z anti-age nego?

NUXE je sinonim za kakovostno naravno kozmetiko, medtem ko NUXE anti-age izdelki veljajo za ene izmed najbolj prodajanih v francoskih lekarnah. Zakaj? Odgovor je preprost. Francozinje prisegajo na naravno lepoto in obožujejo brezhibno kožo. Ker NUXE združuje učinkovite naravne sestavine, čudovite teksture in očarljive dišave, so ljubiteljice naravne kozmetike nad izdelki preprosto navdušene.

Lepa koža je torej na dosegu roke. Pomembno je le, da izberemo izdelke, ki ustrezajo starosti in tipu kože. NUXE ima zato vrsto linij in izdelkov, ki so zasnovani za različne potrebe in obdobja življenja.

Čeprav se vam morda zdi prezgodaj, da bi začeli vsakodnevno uporabljati kreme proti gubam, je preventivna nega izjemno pomembna.

Do 20. leta je koža dovolj elastična, da se lahko takoj napne nazaj in izbriše vse sledi obraznega izražanja, vendar pa staranje, upočasnjevanje obnove celic in ostalih procesov v koži ter ponavljajoče se krčenje istih mišic vodi v mehansko deformacijo kože. Posledično ta tako imenovana podzavestna telovadba počasi, a zanesljivo ustvarja mikro gube.

V dvajsetih in tridesetih …

Pri 25-ih letih – govorimo o mejniku, ko se na koži pričnejo pojavljati prvi znaki staranja – že lahko posežemo po izdelkih, ki bodo delovali na prve znake staranja. Po 20. letu imamo namreč v koži vsako leto 1% kolagena manj, torej ne smemo odlašati z uporabo ustreznih anti-age izdelkov. Verjemite, sami sebi boste hvaležni v kasnejših letih.

Odlična izbira za prvo anti-age nego je linija Crème Prodigieuse® Boost z izvlečkom jasmina. Izdelki se uspešno borijo proti posledicam bliskovitega tempa življenja, kot sta stres in utrujenost, in mestnega okolja, v katerem živimo.

Kljub temu, da se resnejši zanki staranja pojavijo kasneje, že v dvajsetih oziroma tridesetih letih koža začne izgubljati sijaj in mladostno svežino. Prve gubice se pojavijo predvsem kot posledica nezadostnega spanja in onesnaževanja okolja.

Boosterji, kot sta denimo tudi Nuxellence Elcat® in Nuxellence® Detox z izvlečkom pasijonke in hialuronsko kislino, bodo koži zagotovili optimalno vlažnost, celice napolnili s svežo energijo, ponoči pa pomagali, da se kožne celice razstrupijo in regenerirajo. Formuli omenjenih dveh boosterjev Nuxellence® za dnevno in nočno nego sta prilagojeni vsem tipom kože v vseh starostnih obdobjih.

V štiridesetih …

Ko pridemo v štirideseta, naša koža postane veliko bolj občutljiva na učinke staranja. Proizvodnja kolagena se hitro zmanjšuje, zato koža začne izgubljati elastičnost in pojavijo se globlje gube. Čas je torej za kreme, ki spodbujajo proizvodnjo vitalnih proteinov, ki zapolnijo gubice in izboljšajo čvrstost kože. Kot ključno sestavino za te potrebe NUXE uporablja enodnevno lilijo, ki jo vsebujejo anti-age izdelki za lifting in učvrstitev Merveillence® Expert.

Uporaba dnevne in nočne nege proti staranju je v tej starosti izjemno pomembna. Poleg tega pa je obvezna tudi uporaba seruma, ki »zaklene« vlago v koži in dodatno spodbuja delovanje kreme, ki jo nanesemo čezenj. Koža bo posta čvrsta in »dvignjena« kot da ji je povrnjen mladostni sijaj.

V petdesetih in dalje …

Večina žensk se v zgodnjih petdesetih srečuje z menopavzo, ki ima velik vpliv na stanje kože. Ker se raven estrogena zmanjšuje, zaščitna bariera kože ni več sposobna zadrževati vode in lipidov, zato je koža zelo suha in dehidrirana. Ta proces samo poveča vidnost globokih gub in dodatno vpliva na nastajanje temnih madežev in sivega tena.

Zato je v tej starosti treba uporabljati precej bolj bogate in intenzivne formule, ki aktivno prodrejo v kožo. Takšna je regeneracijska linija Nuxuriance® Ultra, ki vsebuje bi-cvetlične celice žafrana in bugenvilije. Pomaga obnoviti kožo in pomladiti njen videz.

V tem obdobju postanejo vidni tudi temni madeži na rokah. Zato je treba redno uporabljati hranljivo anti-age kremo za roke, ki deluje proti pigmentnim madežem.

Čas je torej, da izberete nego, ki ustreza vaši starosti in tipu kože, ter začnete z vsakodnevnim anti-age lepotnim ritualom.

2019-03-21T13:44:13+00:00

Komentirajte