//, Nega obraza, Nega telesa/Kako pripraviti kožo na smučanje?

Smučanje zagotovo velja za enega lepših športov. In čeprav se večina izmed nas nostalgično spominja vročih poletnih dni, je med nami kar nekaj takih, ki živijo le za tistih nekaj dni v letu, ki jih preživijo v gorah in na smučišču. Poleti veliko časa namenimo negi naše kože in poskrbimo za zaščito pred soncem, a tudi zimskih razmer ne smemo zanemariti. Stopinje krepko pod ničlo, sneg, mraz in veter so le nekateri razlogi, da moramo našo kožo v zimskih mesecih zaščiti pred negativnimi zunanjimi vplivi.

Glede na to, da je koža naš največji organ, ki varuje vse druge organe v organizmu in pri odraslem človeku meri do 2 m² in tehta do 10 kg, jo je nujno potrebno pripraviti na razmere v hribih in gorah. Pred nami so “višinske priprave”.

#1  Navlažite svojo kožo pred in po smučanju

Prvi in najpomembnejši korak pri negi vaše kože v zimskih dneh je vlaženje. Koža, ki vsebuje dovolj vlage, ima okrepljeno kožno bariero in se je sposobna upreti negativnim zunanjim vplivom. V nasprotju z navlaženo kožo je suha koža podlaga za številna obolenja. Razpoke v koži so idealne, da se v njih naselijo bakterije, kar lahko privede do različnih kožnih obolenj. Dermatologi svetujejo vsakodnevno vlaženje celega telesa, ne le obraza, saj z leti naša koža postane bolj suha in ima vedno večjo potrebo po dodatni negi in vlaženju.

Da boste koži zagotovili zadostno količino vlage, pred nanosom vaše dnevne kreme priporočamo uporabo seruma Crème Fraîche® de Beauté, ki zagotavlja 48–urno vlaženje ter pomirja in ščiti kožo pred onesnaženostjo. Za kar najboljšo zaščito kože obraza na belih strminah pa bo poskrbela naša Rêve de Miel Bogata medena krema, ki kožo pomirja, obnavlja in popravlja poškodbe, ki so jih povzročili agresivni zunanji dejavniki. Po napornem dnevu na smučišču pa kožo telesa ovijte v pomirjujočo satenasto tančico našega Bogatega čudežnega olja Huile Prodigieuse® Riche.

#2 Sonce – prijatelj, s katerim moraš biti previden

Pred soncem ni potrebna previdnost le v vročih poletnih dneh, temveč tudi pozimi. Zaradi visoke nadmorske višine so sončni žarki močnejši in z višjim faktorjem sevanja. Poleg tega se sončni žarki odbijajo od snežne površine direktno v naš obraz. Zato moramo pred odhodom na smučišče nujno poskrbeti za UV zaščito, s čimer bomo preprečili prezgodnje znake staranja, izgubo elastičnosti kože, kožne iritacije, opekline, spremembe v pigmentaciji … Izberete lahko Nuxe Sun topljivo kremo za obraz z visoko zaščito SPF 50, ki ščiti celice pred prezgodnjim staranjem.

#3 Ustnice, ki se ne bojijo zime

Posledice mrzlega vremena se velikokrat pokažejo tudi na ustnicah. Te so včasih poškodovane tako močno, da jim ne pomaga niti vsakodnevni »stick«.

S.O.S. rešitev predstavlja izjemno hranilen in obnavljajoč medeni balzam, ki je obogaten s propolisom. Ta je znan po svojih hranilnih, pomirjujočih in obnavljajočih lastnostih, zato je močno orožje v boju zoper suhe in razpokane ustnice. Medeni balzam vas bo zagotovo prepričal tudi s topljivo teksturo in slastno dišavo eteričnega olja grenivke in limone. Uporablja ga lahko cela družina.

#4 Rokavice – dragocen modni dodatek

Ko snežinke potrkajo na naša vrata, moramo poskrbeti za naše roke, ki so vsakodnevno izpostavljene različnim zunanjim vplivom, na udaru pa so tudi na smučanju. Prvi korak za ustrezno nego rok je nanos hranljive zaščitne kreme, ki je bogata z lipidi, kot je denimo Rêve de Miel Medena krema za roke in nohte, drugi korak pa uporaba toplih rokavic, ki bodo zaščitile roke pred snegom in nizkimi temperaturami.

2019-01-28T10:53:59+00:00

Komentirajte