//, Narava, Nega telesa, Novice, Vse/Kako pogosto umivati lase?

V izjemno pestri ponudbi različnih šamponov za suho pranje las se nam postavlja ključno vprašanje: kako pogosto umivati lase?

Seveda je veliko odvisno od tipa las, ali so naši lasje suhi, normalni ali mastni. A za zdrave in lepe lase velja eno pravilo – redno umivanje las, s čimer odstranimo vse nečistoče iz okolja (prašni delci, dim …), ter uporaba kakovostnih izdelkov za suho pranje las.

Kako pogosto je potrebno umivanje las pa je odvisno od številnih dejavnikov (onesnaženost okolja, športne aktivnosti, ali si barvamo lase, kako pogosto uporabljamo izdelke za »styling«). Najbolj preprost nasvet je, da upoštevate svoj tip las in umivate lase tako pogosto, da so vedno čisti, zdravi in lepi.

SUHI LASJE

Suhe lase je potrebno umivati največ dvakrat tedensko z nežnim in neagresivnim šamponom, ki vsebuje sestavine, ki intenzivno nahranijo lase ter jim dajo vlago. Po umivanju ne pozabite na čarobno masko za lase, Huile Prodigieuse, Čudežno suho olje. Lasje bodo nahranjeni in mehki kot svila.

MASTNI LASJE

Za mastne lase je priporočljivo, da si jih umivate večkrat na teden, a z izjemno blagim šamponom, ki ne bo vplival na naraven ph lasišča ali z agresivnimi sestavinami dodatno pospešil izločanje sebuma, kar vodi v hitrejše maščenje las.

Majhen trik za mastne lase: Izbirajte prozorne šampone, saj običajno ne vsebujejo sestavin, ki intenzivno nahranijo lase, mastne lase pa še dodatno zmastijo, kot na primer olje in silikoni. Izogibajte se šamponom 2 v 1, ki vsebujejo tudi balzam, ki še dodatno zmasti lasišče.

NORMALNI LASJE

Za normalen tip las se priporoča umivanje tolikokrat, kot je to potrebno. Odvisno je tudi od tega, kako pogosto uporabljate izdelke za “styling”, od znojenja ali od prostora, v katerem živite (onesnaženo okolje). Priporoča pa se 2- 4-krat tedensko.

Pazite na lepoto in zdravje svojih las s preprostimi triki:

  • Izogibajte se umivanju las z vročo vodo
    Vroča voda intenzivno izsušuje našo kožo, prav tako pa tudi lase. Priporočljivo je umivanje las s toplo ali mlačno vodo, za dodaten sijaj pa lase na koncu izperite z mrzlo vodo.
  • Preprečite lomljenje las
    Ko so naši lasje mokri, so bolj podvrženi k lomljenju. Zato vam svetujemo, da lase nežno obrišete z brisačo in tako vpijete odvečno vlago.
  • Fen – da ali ne?
    Priporočljivo je, da pustite, da se vam lasje posušijo sami. A v hladnih dneh tvegamo, da bi se prehladili. Zato tako kot pri vroči vodi velja enako pravilo tudi pri fenu. Vroč fen poškoduje lasišče in pospešuje izločanje sebuma ter hkrati izsuši lase. Zato fen nastavite na topel ali zmerno topel zrak.

Ste vedeli, da dolžina las pove veliko o vaši osebnosti?

1. SAMOZAVESTNA

Dame s kratko pričesko so ene izmed najboljših voditeljic. So samosvoje, organizirane ženske, ki nimajo težav s samozavestjo. Za njih je življenje prava pustolovščina. Kako srečne so, ko si zjutraj le z nekaj preprostimi triki oblikujejo pričesko, nanesejo rdečo šminko in veselo zakorakajo v nov dan!

2. REALNA

Lepe, a neiskrene besede so zanjo nesmiselne. Vedno, ampak res vedno, se bori za resnico. Priajtelji jo imajo radi, saj vedo, da bodo od nje vedno slišali le resnico. Od prijateljice s paž frizuro, ne boš nikoli slišala »mogoče bi lahko šla na kakšno vodeno vadbo«, ampak ti bo povedala kar direktno »prenehaj s sladkarijami in se vrni nazaj v TOP formo«. Pomagala ti bo pri osvajanju novih zdravih življenjskih navad, te spodbujala in bila v super oporo. Lepo je imeti iskrene prijatelje!

3. KOMUNIKATIVNA

Dame, ki obožujejo dolge lase, ki jih lahko spnejo v čop, so morda tudi najboljše prijateljice. Z njimi ti nikoli ne bo dolgčas. V veselje jim bo, če ti bodo s svojo pozitivno energijo in optimizmom dan za dnem narisale nasmeh na obraz. Izgovor »utrujena sem« pri njih pač ne bo (u)slišan. Prav tako so takoj za akcijo, v kratkem času se bodo uredile, umile lase, čeprav nimajo časa za sušenje. Lase bodo spele v zapeljiv čop in že so pripravljene na novo avanturo, o kateri bosta razpravljali še cel dan. Organizirana, vedno pripravljena pomagati, a bodi pazljiva – če je nervozna, se lahko hitro razburi.

4. NEUSTAVLJIVA ZAPELJIVKA

Včasih otročja, a vedno tu – zate. Obožuje avanture in zabave. Zaveda se svoje privlačnost, zato jo boš večkrat opazila, ko zamahne s svojo dolgo pričesko in vse okoli sebe pusti brez besed. Tako vedno dobi tisto, kar si želi. Zaveda se, kaj vse je sposobna doseči in ne bo se preveč sekirala, tudi če zamuja na zmenek. Bolj pomembno je, da tja pride urejena in zasije kot prava zvezda.

Kako boš zasijala, ne glede na dolžino las?

Na konice las nanesite čarobno masko!

1 – 2 krat na teden si pred umivanjem nanesi Čudežno suho olje. Iz razdalje 10 cm ga nanesi na lase in pusti delovati vsaj 20 minut. Za še boljši učinek pa ga nanesi na lase in jih zavij v brisačo ter pusti, da dragocene naravne sestavine delujejo preko cele noči. Po umivanju las pa pred sušenjem nekaj kapljic nanesi tudi na konice las in prepreči izsuševanje in lomljenje las.

Prav tako pa si vsako jutro nanesi kapljico Huile Prodigieuse na konice svojih las in prepreči lomljenje.

Huile Prodigieuse® Florale Čudežno suho olje Florale
2019-06-03T11:49:31+00:00