//, Lepotni nasveti, Nega obraza/Imate radi sladkarije? Za vas imamo rešitev!

Samo še danes, jutri obrnem nov list. No, od ponedeljka naprej pa res jem bolj zdravo. Poznano? ?

Kar nekaj nas je takih, ki obožujemo sladkarije. Čokolada. Sladoled. Torta. Palačinke. O, palačinke! Včasih jih jemo s slabo vestjo, včasih brez. Večinoma pa se teh malih sladkih užitkov bojimo zaradi kilogramov, čeprav vemo, da sladkor poleg tega niža odpornost, slabi imunski sistem in nenazadnje negativno vpliva tudi na kožo. A to ne velja le za sladkor, pač pa za vsa živila z visokim glikemičnim indeksom, ki spodbujajo izločanje inzulina.

Sladkor je eden od vzrokov za nastanek gub! Sladkor se namreč trajno veže na kolagen v koži – govorimo o glikaciji.

Glikacija je proces, pri katerem se molekule sladkorja vežejo na elastična proteinska vlakna, pri čemer se spletajo v togo strukturo in s tem zmanjšujejo učinkovitost elastina in kolagena ter pospešijo njuno razgradnjo. Glikacija vodi do izgube elastičnosti in čvrstosti kože ter povzroča pospešeno staranje.

Sistem mikrocirkulacije v koži se upočasni, kar vpliva na zmanjšano oskrbo kože s kisikom in hranilnimi snovmi. Posledično se upočasni tudi obnavljanje celic.

Laboratorij NUXE je patentiral linijo, ki deluje na deglikacijo (proces odlepitve sladkorja od proteinov), zahvaljujoč edinstvenemu kompleksu iz enodnevne lilije (Oléoactif®). Poleg svoje antioksidacijske aktivnosti, Oléoactif® iz enodnevne lilije izboljšuje čvrstost kože tako, da deluje na tri proteine, ki so ključnega pomena za mladosten videz kože – kolagen, elastin in vimentin.

Čas za anti-age linijo Merveillence® Expert je …

  • ko si stara med 39. in 49. let

  • ko so gube postal globlje

  • ko konture obraza niso več iste

  • ko je koža izgubila polnost in čvrstost

Po 20. letu imamo v koži vsako leto 1 % kolagena manj, to pomeni, da je pri 40. letu v koži že 20 % kolagena manj.

2019-04-03T13:49:07+00:00

Komentirajte