//, Nega obraza, Novice/Čiščenje obraza – zlata vredni nasveti

Za lepo, zdravo in čisto kožo je potrebno upoštevati številne dejavnike. Nikoli ne pozabite na lepotni spanec, ki traja vsaj 7-8 ur. Za čisto kožo je prav tako pomembna detoksifikacija, ki poteka ponoči, med 22. in 2. uro zjutraj, zato se v sanje potopite pravočasno. Ne pozabite popiti dovolj vode in se vsaj 3x tedensko udeležiti vodene vadbe, obiskati fitnes center ali se s štirinožnim prijateljem odpraviti na dolg sprehod ali bližnji hrib.

Za vas pa imamo tudi nekaj zlata vrednih nasvetov, ki vam bodo pomagali na poti do popolne kože.

  • Svoj make-up čopič ali gobico očistite na 7-10 dni

Na vaših čopičih in gobicah, s katerimi si vsak dan nanašate ličila, se kopičijo bakterije. Na pripomočkih ostajajo tudi ličila. Za popoln izgled vaše kože, ki bo zdrava, čista in lepa, je potrebno, da svoje make-up čopiče in gobice očistite vsaj enkrat na teden. Z nežnim, antibakterijskim milom in toplo vodo jih očistite in počakajte, da se osušijo. Za čiščenje lahko uporabite tudi micelarno vodico ali peno.

  • Razkužite svoja očala in telefon

Verjetno se zavedate, da velik del svojega dneva preživimo na telefonu ali nosimo očala – pa naj bo v pisarni, ko sedimo pred računalnikom, ali v avtu, ko nam nagajajo sončni žarki. Tako očala, sončna očala, kot tudi telefoni, so odličen prostor za razvoj bakterij, kjer se razvijejo bakterije.

  • Čez dan se izogibajte prepogostemu umivanju obraza

Povsem dovolj je, da obraz temeljito, a nežno, očistite zjutraj in zvečer – z nežno micelarno peno ali micelarno vodico.

  • Ni dovolj le umivanje obraza

Po umivanju obraza z vatirano blazinico obvezno nanesite nežno micelarno vodico ali nežen tonik. Z njuno pomočjo boste kožo na obrazu in vratu dodatno očistili in navlažili.

  • Vlaženje – nujen korak za vse tipe kože, za vse starosti

Mislite, da vaša mastna koža ne potrebuje vlaženja? Motite se! Uporabite vlažilne serume, ki jih nanesete pred nanosom dnevne ali nočne kreme. Serum bo omogočil, da krema prodre globlje v kožo in ji omogoča boljše delovanje. V kolikor je vaša koža mešana ali mastna, pa zadostuje že samo nanos seruma. Ne pozabite pa tudi na vlažilno masko, ki bo vsaj 1-2x na teden odžejala vašo kožo.

2020-08-03T09:52:37+00:00

Komentirajte