//, Narava, Nega obraza, Novice/Aquabella – Spoznajte lepotni ritual za mešano kožo v 3 korakih

Letos je NUXE s svojimi inovacijami vstopil na najzahtevnejše področje nege kože – razvil je popolno naravno rešitev za mešano kožo, ki je med ženskami najpogostejša. Za mnoge je nega mešane kože še vedno nerešljiva uganka, a za NUXE to ne drži več ni več.

Kako prepoznati mešano kožo?

Mešana koža je sestavljena iz dveh ali več tipov kože. Najpogosteje ima mastne predele v osrednjem delu obraza, imenuje se T-predel (čelo, nos, brada), ter normalne do suhe predele na ostalih delih obraza. Poleg tega se na T-predelu pojavljajo številne nepravilnost, kot so masten sijaj, ogrci ali komedoni, razširjene pore, kar spremeni kakovost in izgled kože. Do teh nepravilnosti pride zaradi neravnovesja, ki ga povzroči prekomerna proizvodnja sebuma (hiperseboreja) in abnormalno širjenje bakterij. Na tem predelu se prav tako kopičijo odmrle kožne celice.

Mešano kožo je torej izjemno težko negovati, saj ima zelo specifične potrebe. Pri tem pa ne gre spregledati dejstva, da je tovrstna koža zelo pogosta – skoraj 50 % žensk trdi, da je njihova koža mešana.

Specifične potrebe mešane kože

Da se izboljša kakovost in izgled mešane kože je potrebna ciljana nega:

  • globinsko čiščenje, krčenje por in matiranje T-predela,
  • globinsko vlaženje suhih predelov obraza in ciljano korektivno delovanje na T-predelu.

Nuxe je odkril popolno formulo, ki je ustvarjena prav za omenjene potrebe mešane kože. V nadaljevanju razkrivamo vse informacije o novi Nuxe liniji Aquabella.

Kaj je Aquabella?

Aquabella® je nova linija iz Laboratorija NUXE, ki je kreirana za specifične potrebe mešane kože. Že njeno poimenovanje razkriva, kaj trije novi izdelki prinašajo mešani koži – vlago in naravno lepoto.

Aqua = vlaženje + bella = lepota

Sestavine

S kombinacijo dveh naravnih aktivnih sestavin – belega lokvanja in hialuronske kisline naravnega izvora – je NUXE našel rešitev za večno dilemo mešane kože, ki potrebuje vlaženje suhih predelov obraza in globinsko čiščenje in matiranje mastnih predelov.

Poleg tega je NUXE razvil še Naraven Blur kompleks – popolno sinergijo treh rastlinskih aktivnih sestavin (sladkorji iz ovsa, izvleček zelene leče in izvleček kapucinke), ki na naraven način izboljša izgled mešane kože. Obljublja gladko in čisto polt, ne da bi morali preživeti ure pred ogledalom.

Kaj je Naraven Blur kompleks?

Nuxe je našel navdih v priljubljeni »blur« tehnologiji, ki se uporablja za vizualno prikrivanje nepravilnosti (na primer razširjenih por), s takojšnjim izboljšanjem izgleda kože. Običajno so tovrstni kozmetični izdelki narejeni predvsem iz silikonskih elastomerov in nežnih odbojnih pigmentov, vendar ne pri Nuxe-u.

Ta je prvič ustvaril 100% Naraven Blur kompleks (patent) za naravno olepšanje kože, ki je sestavljen iz treh aktivnih sestavin: sladkorji iz ovsa, izvleček zelene leče in izvleček kapucinke.

Naraven Blur kompleks poskrbi za takojšnje in trajno izboljšanje kakovosti kože. In sicer:

  • prečisti in zgladi teksturo kože,
  • zmanjšuje masten sijaj in matira,
  • obnavlja kožo in osveži polt.

Učinkovitost kompleksa je dokazana s testom uporabe na prostovoljcih, takoj in po 28-ih dneh uporabe.

Rezultati uporabe

Takoj po nanosu Aquabella® Čistilnega gela z mikro čistilnimi delci za vsakodnevno uporabo ženske čutijo, da je njihova koža prečiščena (86 % žensk)(1), polt pa sveža (90 % žensk)(1). Po 28-ih dneh je koža bolj jasna (pri 95 % žensk)(1).

Izjemno lahka tekstura Aquabella® Losjona za vlaženje, glajenje in krčenje por, ki se uporablja po čistilnem gelu, kožo oskrbi z udobjem in poskrbi za občutek mehkejše kože (pri 100 % žensk)(2). po 28-ih dneh njegove uporabe je tekstura kože bolj gladka (pri 80 % žensk)(2), pore pa so zmanjšane.

Uporaba Aquabella® Vlažilne emulzije za matiranje, glajenje in prikrivanje nepravilnosti poskrbi za učinek olepšanja kože po vsem obrazu, kar dokazuje ocenjevanje(3): koža je bolj gladka (+42,9 %), njena tekstura je prečiščena (+26,3 %), sijaj polti je razkrit (+44,7 %). Že po prvem nanosu je mešana koža navlažena (pri 90 %)(4) in matirana (pri 85 %)(4).

Za optimalne rezultate se priporoča vsakodnevni lepotni ritual v omenjenih treh korakih.

(1) Test uporabnosti – 21 prostovoljcev – % zadovoljstva.
(2) Test uporabnosti – 20 – prostovoljcev – % zadovoljstva.
(3) Test uporabnosti – 20 prostovoljcev – ocena s strani kozmetičarke po 28-ih dneh.
(4) Test uporabnosti – 20 prostovoljcev – % zadovoljstva takoj po uporabi.

2019-05-28T11:38:22+00:00

Komentirajte