//, Novice/4 koraki do popolnega britja

Številnim moškim na videz preprosto britje lahko prestavlja svojevrsten izziv, še posebej, če uporabljajo neustrezne izdelke in če pozabijo na pripravo kože na britje. Posledice so razdražena in pordela koža, vrasle dlake, ureznine in groba koža brez sijaja.

Moški naj bi si brado v svojem življenju obrili približno 20.000-krat, zato vam bodo zagotovo koristili 4 praktični nasveti za popolno britje in naši čudoviti naravni izdelki za nego moške kože.

Čiščenje pred britjem

Pred britjem je izjemno pomembno, da dobro očistite kožo. Na ta način bodo dlake mehkejše, britev pa bo lepše drsela po koži in ne bo povzročala draženja ali ureznin. Privoščite si lahko tudi nežen piling, ki bo lepo privzdignil dlake in odstranil odmrle kožne celice.

Za britje ni potrebna moč

Študije so pokazale, da nekateri moški premočno pritiskajo britvico na obraz. Sodobne britvice so zasnovane tako, da dobro delujejo tudi ob relativno majhnim pritiskom, zato pustite, da britvica lepo zdrsne po obrazu. Ko to ne bo več mogoče, je čas, da jo zamenjate.

Redna menjava britvice

Čeprav je življenjska doba britvice odvisna od gostote brade in pogostosti britja, je priporočljivo, da britvico oziroma rezilo menjate na vsakih 14 dni. Med in po britju britvico samo splaknite pod curkom tople vode, pospravite pa jo v pokončnem položaju.

Ne pozabite na vlaženje

Po britju vedno uporabite balzam, s čimer boste preprečili razdraženost in pordelost kože. Če pogledate svojo kožo pod mikroskopom, boste videli, da ni ravna in gladka, ampak polna majhnih »hribov in dolin«. Bolj ko je dehidrirana, bolj je njena površina neenakomerna, medtem ko je dobro navlažena koža gladka, kar pomeni, da jo je lažje briti.

Poleg tega, da dobro navlažena koža daje lepši izgled, je tudi precej manj nagnjena k prezgodnjemu staranju. Zato uporabljajte vlažilni izdelek za nego dvakrat dnevno, po britju in obvezno zvečer pred spanjem.

NUXE men ritual

Profesionalna naravna kozmetika za moške z aktivnimi izvlečki hrasta in gabra

Izdelki vsebujejo izjemno moško, lesno in začinjeno dišavo ter so primerni tudi za občutljivo kožo. Poskrbijo za enostavno in natančno britje ter gladko kožo po njem.

Spoznajte celotno linijo NUXE Men izdelkov >>>

2019-01-31T07:25:28+00:00

Komentirajte